Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Şekersiz beslenme nedir? Faydaları ve şekerden kurtulmanın 6 yolu

Şekersiz beslenme, bireylerin hayatlarındaki şeker miktarını azaltma amacını taşır. Bunun yerine, kişiler vücutlarının günlük ihtiyacı olan ...

Şekersiz beslenme nedir? Faydaları ve şekerden kurtulmanın 6 yolu

Şekersiz beslenme, bireylerin hayatlarındaki şeker miktarını azaltma amacını taşır. Bunun yerine, kişiler vücutlarının günlük ihtiyacı olan şeker miktarını meyve ve sebzeler gibi doğal gıdalardan karşılar. Böylece, şekerin zararlarından korunma yanı sıra pek çok fayda sağlanır. Şekersiz beslenme faydaları ve şekerden kurtulmanın 6 yolu makalenin devamında!

Şekersiz Beslenmenin Faydaları


Kilo Kontrolü:

Fast food ürünleri ve düzensiz beslenme, yüksek miktarda şeker içeren gıdaların tüketimine neden olur. Bu, aşırı şeker tüketimine ve kilo almasına yol açar. Şekersiz beslenme biçimi, ise sadece meyve ve sebzeler gibi doğal gıdalardan oluşan şeker oranını karşılar. Bu, kilo kontrolüne yardımcı olur ve hızlı kilo vermeyi destekler.

Ödem Azalması:

Şekerli ürünler tüketimi, vücuttaki ödem miktarının artmasına neden olur. Bu da kan dolaşımını yavaşlatır ve kilo alımına sebep olabilir. Şekersiz beslenme, vücuttaki ödemin azalmasına ve ödem atmanın kolaylaşmasına yardımcı olur.

Düzenli Uyku:

Şekerli ürünler tüketen kişilerin sürekli bir uyku haline sahip olması olasıdır. Kan şekeri artığı takdirde uyku gelmesi bilimsel bir gerçektir. Şekersiz beslenme, uyku düzeninin düzgünleşmesine ve gün içerisinde uyku eksikliğinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Kronik Hastalık Riskinin Azaltılması:

Şeker, insan vücuduna zararlıdır ve kronik hastalıklara neden olabilir, özellikle obezite, diş çürümesi, kanser, ülser, diyabet, felç, atım, böbrek taşı, tansiyon ve kalp hastalıkları. Şekersiz beslenme, bu hastalıklara karşı riskin azaltmasına yardımcı olur.

Hormon Dengesinin Düzgün Olması:

Şekersiz beslenme, hormon dengesinde değişikliklere yol açabilir. Hormonlar insan vücudunun düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve beslenme şekline göre hormon dengesinde bozulma olabilir. Şekerli ürünlerin tüketimi, hormonların olumsuz etkilenmesine neden olabilir.

Şekerden Kurtulmanın 6 Yolu


1. Abrahamson Metodu: Dünya genelinde 44 ülkede uygulanan bu metot ile tek seansta kimyasal şeker yeme arzusu sona erdirilir. Sadece Bepositive Sağlıklı Yaşam Merkezinde uzmanlar tarafından uygulanmaktadır. 

2. Açlık hissini yönetmek: Şeker alma isteği, açlık hissi ile bağlantılıdır. Açlık hissini yönetmek için yeterli miktarda ve düzenli beslenme yapılması önerilir.

3. Alternatifler bulmak: Şekerli ürünleri tatlandırmak için alternatifler bulunabilir. Bunlar meyveler, tam buğday ürünleri, baklagiller, badem, fıstık gibi besinler olabilir.

4. Fiziksel aktivite: Fiziksel aktivite şeker ihtiyacını azaltabilir ve aynı zamanda daha fazla endorfin salgılamaya yardımcı olur.

5. Uyku ve stres: Uyku ve stres, şeker tüketimini artıran faktörlerdir. Bu nedenle sağlıklı uyku ve stres yönetimi şeker tüketimini azaltmaya yardımcı olabilir.

6. Bağımlılık farkındalığı: Şeker tüketimi bir bağımlılık haline gelebilir. Bu nedenle şeker tüketimini kontrol altında tutmak için bağımlılık farkındalığı gereklidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |