Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Bitkisel takviyeler ilaç değilse neden ilaç gibi görünüyor?

Bu konunun herkesin kafasını kurcaladığını, öyle olmasa bile en azından bir kere merak edildiğinizi düşünüyorum. Çünkü ne kadar bitkisel d...

Bu konunun herkesin kafasını kurcaladığını, öyle olmasa bile en azından bir kere merak edildiğinizi düşünüyorum.

Çünkü ne kadar bitkisel denilse de aldığımız bütün gıda takviyelerinin hepsi ya kapsül ya da jelatin içerisinde satılıyor. Bu da ister istemez aklımıza "gıda takviyesi diye alıyoruz ama bunlar ilaç olabilir mi?" sorusunu getiriyor.

Sizlere bu konu hakkında şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki sadece belirli firmalardan alıp kullandığınız gıda takviyelerinin hepsi, bitkisel karışımlardan oluşmaktadır.

Bu konuya Herbalife ürünleri üzerinden bir örnek vermek istiyorum. Bu firmadan örnek vereceğim çünkü kendisini 1980 yılından bu yana 93 ülkede kanıtlamış Herbalife İnternational ürünlerini en çok kullandığım firma.

Ürünlerin ne kadar güvenli olduğunu söyleseler de düşünmeden edemiyordum. Ürünlerinin ilaç olmadığını, bitkisel karışımlar içeren gıda takviyesi olduğunu söylüyorlardı ama o halde ürünler neden ilaç görünümüne sahip?

Bunun cevabı ise çok basit:

Herbalife ürünlerinin bitkisel gıda takviyesi olmasına rağmen ilaç görünümünde olmasının en başlıca nedenlerinden biri ürünleri bu sayede tüketmenin daha kolay olmasını sağlamak!

Toz, kapsül veya tablet biçiminde olması onları ihtiyacınız olduğu anda hızlı ve kolayca tüketebilmeniz, yanınızda daha rahat taşıyarak gittiğiniz her yere götürerek ihtiyaç duyduğunuz anda kullanabilmeniz için. Bu sayede ürünlerin tüketilmesi de sindirilmesi de kolaydır.

Neden Gıda Takviyesi Kullanmalıyım?

İhtiyacınız olan gıdaları tüketmek için tek tek uğraşıp hazırladığınızı bir düşünün! Onca bitkisel karışımı ayrı ayrı hazırladığınızı.

Küçük bir multi-vitamin hapından aldığımız etkinin aynısını 5 ya da 10 tane meyve ve sebzelerden (aslında daha fazla) hazırlamaya çalıştığınızı bir düşünün. Ve bunu her gün yaptığınızı.

Günümüz şartlarında gıdalardan ihtiyacımız olan besin değerlerini alamadığımızı hepimiz biliyoruz. Sağlığımız için ek olarak gıda takviyesi almak zorundayız, üstelik ana öğünlerin dışında.

Ben asla takviye kullanmam!

Sizde böyle düşünenlerden olabilirsiniz. Öyle olduğunuzu düşünerek devam edelim: Bugün sağlığınız için bir karar verdiniz ve artık daha sağlıklı daha kaliteli bir yaşam için ilk adımı attınız. Artık daha düzenli ve sağlıklı besleniyorsunuz. Nereye kadar bu motivasyonunuzu koruyabilirsiniz? Geçmişe dönüp baktığınızda kaç defa böyle kararlar aldınız ve kısa zamanda pes ettiniz?

Biraz gerçekçi olalım: Üşenmediniz ve sağlığınız için karar verdiniz ve ilk adımı attınız. Yarında yaptınız. Bir sonraki gün "Hadi bugün de yapayım" dediniz. Peki, ya sonraki gün? En kararlı olduğunuz diyet programınız kaç gün sürdü? Eğer bunun tam tersi olsaydı şu an bu sitede olmazdınız. Ne demek istediğimi az çok anladınız sanırım.

Vücudumuz için gerekli olan vitamin ve mineral takviyelerinin hap şeklinde hazır halde olması ne kadar da iyiymiş değil mi?

Gıda takviyeleri sadece vitamin takviyesi için değil, kilo kontrolü içinde kullanılabilir.

Yarın Değil, Bugün Başlayın!

Sağlıksız beslendiğimiz her dakika aleyhimize işliyor. Eğer önlem almazsak bugün her şeyden fedakarlık ederek kurduğumuz hayatı, yarın hastalıklar yüzünden yaşayamadan kaybederiz!



✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |