Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kurban Bayramı’nda Sindirim Sistemi Sorunlarına Destek

Kurban bayramını kabızlık, şişkinlik, gaz şikayetleri gibi sindirim sistemi sorunları yaşamamak için öneriler.  Uzman Diyetisyen İpek Ağac...

Kurban bayramını kabızlık, şişkinlik, gaz şikayetleri gibi sindirim sistemi sorunları yaşamamak için öneriler. 

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca; bayramda fazlaca tüketilen kırmızı et, börek, tatlılar, çikolata gibi yetersiz posa içeren ve sindirimi zor gıdaların sağlığımızı olumsuz etkilememesi için probiyotik destek kullanılmasının önemi üzerinde durdu. Ağca; bu sıkıntıları yaşamamak için probiyotik ve prebiyotikleri bir arada bulunduran ve çift kaplama teknolojisi ile üretilmiş probiyotiklerin tercih edilmesini önererek, probiyotiklerin sindirim sistemi problemlerinin düzenlenmesine büyük oranda destek olduğu bilgisini verdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Uzman Diyetisyen İpek Ağaca “Kurban etlerini ve tatlıları uygun miktarlarda, aşırıya kaçmadan tüketin. Unutmayın ki; kırmızı ette yüksek miktardaki doymuş yağ bulunur ve fazla miktarda tüketimi kandaki kolesterol seviyesinin yükselmesine sebep olabilir. Bunun sonucunda koroner kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkartabilir. Ayrıca haftada 2 kezden fazla kırmızı et tüketiminin kanser hastalıklarına yakalanma riskini arttırdığına dair yapılan çalışmalar mevcuttur.

Kurban bayramında tüketeceğiniz etin miktarı kadar neyin yanında ve nasıl tüketeceğiniz de çok önemlidir. Kurban etinizin yanında çokça salata olmasına özen gösterin. Salatanız her renkte sebzeyi içermeli. Örneğin; kırmızı renkteki domates, yeşil renkteki marul, beyaz renkteki soğan, mor renkteki lahana ve turuncu renkteki havuç Böylece her antioksidan çeşidini almış olursunuz. Kırmızı etinizi kanserojen bileşen oluşmaması için kızartmadan ve yakmadan pişirin. Ayrıca menünüzde hafif bir çorba tercih edebilir veya zeytinyağlı bir sebze yemeği bulundurabilirsiniz” dedi.

Kurban Bayramı’nda Sindirim Sisteminize Dikkat Edin!

Kurban Bayram’ın da hem fazla miktarda et tüketimi, hem de yağlı ve şekerli besinlerin fazlaca yenmesi sonucunda gaz sıkışması, kabızlık ve şişkinlik şikayetlerinin arttığını belirten Ağca, Bu sıkıntıları yaşamamak için probiyotik ve prebiyotikleri bir arada bulunduran probiyotikler, sindirim sistemi problemlerinin düzenlenmesine destek olduğu bilgisini verdi.

Kurban etinin sindirimi zor olmasının yanı sıra; yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açarak kabızlık, şişkinlik hissetme, gaz şikayetleri gibi sindirim sistemi sorunlarına yol açtığını belirten Uzman Diyetisyen İpek Ağca; “Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında “dost” bakteriler olarak adlandırılan probiyotiklerin ve bu “dost” bakterilerin üremesine yardımcı olan besin parçaları prebiyotiklerin önemli bir yeri vardır. Probiyotik ve prebiyotikleri bir arada bulunduran ve çift kaplama teknolojisi ile üretilen probiyotikler sindirim sistemi şikayetlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur” dedi.

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, probiyotik takviyelerde mide asidine dayanıklılık ve canlı olması konusunun üzerinde durarak: “Bağırsaklara inene kadar canlılığını muhafaza eden, bilimsel çalışmalarla desteklenmiş, güvenilir ürünler kullanılmalıdır. Probiyotiklerin bağırsağa kadar canlı inmesi için en yeni jenerasyon olan çift kaplama teknolojisi ile üretilenler tercih edilmelidir. Çift kaplama teknolojisi aside dayanıklılığı ve canlılığı 100 kat arttıran tek teknolojidir. İlk kaplama dost bakterileri ısı, nem, sıcaklık ve basınç gibi fiziksel faktörlere karşı korurken, ikinci kaplama dost bakterileri mide asidinden koruyarak, zarar görmeden yola devam etmesini ve bağırsaklara canlı olarak ulaşıp kolonize olmalarını sağlar. Böylece en fazla sayıda dost bakteri bağırsaklara ulaştırılmış olur” *açıklamasında bulundu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |