Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Bağırsak hareketlerinin çeşitli nedenlerle normalden daha az veya zor gerçekleştiği durumlarda meydana gelen ve herkesin yaşayabildiği bir s...

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Bağırsak hareketlerinin çeşitli nedenlerle normalden daha az veya zor gerçekleştiği durumlarda meydana gelen ve herkesin yaşayabildiği bir sorun olan kabızlık, her ne kadar çoğunlukla ciddi bir soruna sebebiyet vermese de kabızlık süreci kişileri oldukça rahatsız edebilmektedir.  

Kabızlık nedeniyle ortaya çıkan bu tuvalete çıkamama durumunun çok uzun bir süre boyunca devam etmesi, daha ciddi sorunlara da sebebiyet verebilmekte, ancak özellikle en kısa sürede bu kabızlıktan kurtulmak, kişilerin rahatlaması adına oldukça önemli olmakta ve mutlaka bu durumun ciddiye alınması gerekmektedir.

Bu nedenle de bir an önce kişiler bu kabızlıktan kurtulabilmek için çözüm aramaktadır. Bu çözüm için de özellikle kabızlık yaşayan kişiler, kabızlığa ne iyi gelir? Sorusunun yanıtını merak etmekte ve sıkça sormaktadır. 

Kabızlık problemi, ciddi bir problem olmadığı sürece herhangi bir tıbbi ve reçeteli tedaviye ihtiyaç duymadan kendi kendine geçebilmekte, bu hususta kabızlık problemi yaşayan kişiler pek çok doğal ve bitkisel yöntem veya çeşitli önlem ve uygulamalar ile bu kabızlıktan en kısa sürede kurtulabilmektedir. 
Yaşam tarzı değişiklikleri kabızlıktan kurtulmanın ve aynı zamanda önlemenin ilk yolu olmaktadır.

Bu bağlamda, kabızlık nasıl geçer? Sorusuna yanıt olarak öncelikle şu basit ama etkili yöntemlerden bahsedebilmek mümkündür;

1. Doktor tarafından başka bir nedenle sıvı tüketimi sınırlandırılmadığı durumlarda kişilerin günde en az üç bardak kadar su içmesi kabızlıktan kurtulmanın en basit yöntemlerinden biridir. Özellikle sabah saatlerinde ılık su tüketimi etkilidir.
2. Günlük diyete sebze, meyve, kuru yemiş ve kepekli tahıl gibi besinler dahil edilerek kabızlık giderilebilmektedir.
3. Özellikle bağırsak kaslarının daha aktif olmasını sağlamak için düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır.
4. Tuvalete çıkma ihtiyacı hissedildiğinde buna engel olunmaması gerekmektedir.

Kabızlığa Ne İyi Gelir Evde


Kabızlığa ne iyi gelir? Sorusu için pek çok farklı yöntemden bahsedebilmek mümkündür. Ancak özellikle evde çeşitli uygulamalar ve yöntemler ile kabızlığı rahatlatmak ve kısa sürede ortadan kaldırmak isteyen kişiler, kabızlığa ne iyi gelir evde çözümler nelerdir? Sorularını sıkça araştırmakta ve yanıt aramaktadır.

Kişilerin basit yaşam tarzı değişiklikleri veya çeşitli tıbbi tedavi yöntemlerinin haricinde başvurabileceği pek çok doğal ve bitkisel yöntem de bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde kişiler, kabızlık problemini rahatlatarak rahatsız edici etkilerinden kurtulabilmektedir. Özellikle mutlaka doktora danışılması ve onay alınması gereken ve ardından uygulanabilecek en etkili bitkisel yöntemlerden bazıları şöyledir;

1. Yemeklerde zeytinyağı ve kekik kullanımı
2. Kuru meyveler
3. Probiyotik içeren gıdalar tüketmek
4. Nane çayı içmek
5. Kuru erik yemek
6. Bol su içmek
7. Lifli gıdalar tüketmek
8. Keçiboynuzu tüketmek
9. Fasulye, mercimek ve bezelye gibi gıdalar tüketmek
10. Ispanak tüketmek
11. Bol sebze, meyve tüketmek
12. Bakliyat tüketmek
13. Tahıl ürünleri tüketmek

Gibi pek çok doğal yöntem ile kişiler kabızlıktan kurtulabilmektedir.

En İyi Kabızlık İlacı


Kabızlık sorunu yaşayan kişiler tarafından özellikle en çok tercih edilen ilaç tedavisi müshil kullanımı olmakta, müshil sayesinde kabızlığı kısa sürede giderebilmektedirler. Pek çok farklı müshil bulunmakta ve bu ürünler eczanelerden reçetesiz bir şekilde kişiler tarafından alınabilmektedir.

Ancak özellikle müshil türleri, farklı şekilde çalışmakla birlikte, yanlış kullanımı ve özellikle de uzun süreli kullanımı, kişilerde ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle de müshil satın almadan ve kullanmadan önce kişilerin mutlaka bir doktora danışması, yalnızca doktor önerisi ve onayı olması halinde en doğru şekilde kullanmalıdır.

Dışkı yumuşatıcılar dışkıyı nemlendirerek yumuşatmakta, bu sayede de kabızlık sorunu çözüme kavuşabilmektedir. Bir diğer kabızlığa iyi gelen ilaç tedavisi ise laksatif kullanımı olmakta, özellikle en güvenli ve en etkili ilaç yöntemi olan laksatifler, hacim oluşturucu olarak da bilinmektedir.

Bu nedenle de en iyi kabızlık ilacı lif takviyeleri olmakta, bol su ile alınması gereken ve kullanımı ile bağırsak kaslarının ritmik olarak kasılmasını sağlayan lif takviyeleri için mutlaka doktorunuzun tavsiyesi ve önerisi üzerine bu yöntemi uygulamanız gerekmektedir. Osmotik laksatifler ise otomatik basınç farkı yaratarak suyun bağırsak içine çekilmesini sağlamaktadır. Doktor sorgulama
Doktor Bul sitesini ziyaret ederek, yaşadığınız kabızlık sorunu için başvurmak istediğiniz doktoru hemen bulabilir, bu sayede alanında uzman bir doktora başvurup danışarak, kabızlık sorununuz için en etkili tedavi yöntemini öğrenebilir, doktorunuzun reçeteli veya reçetesiz olarak sizlere önereceği ilaçlar veya tavsiyeler sayesinde kabızlık probleminizden en kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Bebeklerde Kabızlığa Ne İyi Gelir?


Bebeklerde kabızlığa ne iyi gelir? Sorusuna yanıt olarak; Özellikle bebeklerde çok sık karşılaşılan bir sorun olan kabızlık için basit yöntemler bulunmaktadır. İlk olarak midesine ve sırtına masaj yapmak, en etkili yöntemlerden biri olurken, posalı meyve püreleri yedirmek, çorbalarına zeytinyağı ilave etmek gibi yöntemler etkili olmaktadır.

Bunların yanı sıra bebeklerin popo bölgesine gliserin veya vazelin sürmek de kabızlığı rahatlatmak içi bebeklerde en etkili yöntemlerdir. Ancak bu yöntemler için öncelikle bir doktora danışılması gerekmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |