Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Zenci Saç Örgüsü Hakkında Her Şey

Afrikalı kadınların saçlarına şekil verilmesi oldukça zordur. Bu yüzden kadınların saçlarını bir şekle sokabilmek amacı ile zenci örgüsü ort...

Zenci Saç Örgüsü Hakkında Her Şey
Afrikalı kadınların saçlarına şekil verilmesi oldukça zordur. Bu yüzden kadınların saçlarını bir şekle sokabilmek amacı ile zenci örgüsü ortaya çıkmıştır. Yapılırken ciddiyet isteyen teknikler kullanarak yapılan bu model için saçın uzunluğu en önemli etkenlerden biridir.

Afrika saç örgüsü başlangıcında öncelikle saçlar temizlenmiş olmalıdır. Sonrasında ise ince bir tarak yardımı ile saç ince kısımlara ayrılır. Son olarak ayrılan saçlara sentetik saç eklenerek örgü işlemi tamamlanır. İstanbul zenci örgüsü aramalarında Ersin Köse ön plana çıkmaktadır.

Zenci Örgüsü Çeşitleri

Saç yoğunluğuna ve tipine bağlı olarak kalın, standart ve ince sınıf kategorilerine ayrılarak model uygulamaları yapılmaktadır. Doğal saç haricinde kanekolan maddesi yardımı ile yapılan ek saçlar kullanılır. Kullanılan maddenin ve bu saçın hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmamaktadır. Hatta bu saç modeli saçı dış etkenlerden korur ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Bu uygulamayı yaptırmaya karar verildiğinde zamanın kısıtlı olmadığı bir gün seçilmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü sorarken bile zenci örgüsü kaç saat sürer denilir dakika değil. Saçın uzunluğuna bağlı olarak 4 ile10 saat arasında sürebilmektedir. Saçın uzamasının hızı ve süresi ile orantılı olarak ilk günkü gibi kullanım ömrü vardır.

 Zenci Örgüsü Modelleri

Uygulamalarda ilk önce aranan kriter kendi saçınızın uzunluğunun 8 cm’den daha fazla olmasıdır. Dolayısıyla zenci örgüsü kısa saça yapılır mı? Sorusunun cevabı 8 cm sınırıdır. En yaygın olan zenci örgü modelleri arasında Micro Braids ve Twist gelmektedir. Kalın ya da ince ayrımlar yapılarak farklı olan iki tarz sunan twist çok tercih edilen modeller arasındadır. Bunun yanı sıra saçın ucunda farklılık olsun isteyenler ise Micro Braids modelini tercih etmektedir.

Ucu kapalı ya da ucu açık ördürülebilen Micro Braids modeli genelde yaz aylarının vazgeçilmezi durumundadır. Bu modellerden farklı olarak uzun ince zenci örgüsü, dağınık, dalgalı ve burgulu seçeneklerde mevcuttur.

Zenci Saç Örgüsü Hakkında Her Şey

Zenci saç örgüsü, hacimsiz bir görüntüye sahip olan veya saçı uzamayan kişiler için oldukça iyi bir seçenek olan zengin model ve renk çeşitliliğiyle de kullanıcılarına avantaj sağlar. İnsanlar saçlarının güzel bir görüntü vermesi için düzleştirici, maşa ve farklı saç şekillendirici spreyleri kullanırlar.

Renkli, topuz ve düz gibi birden fazla alternatif sunan bu saç modelleri arasından biri seçildiğinde, saçlar hem kullanım kolaylığı sağlayacak hem de sıra dışı bir görüntüye sahip olacaktır. Dolayısı ile diğer adı zenci örgüsü olan işlem, kendisinde farklılık yapmak isteyen kişiler için idealdir. Boya işlemi yapılmadan renk değişimi olmaktadır. Sınırsız renk bulunur. İstenilen renklerde işlem yaptırılabilir. Renkli uygulamalar için ekstra ücret talep edilmez. Kullanımı gayet rahattır.

Zenci Saç Örgüsü Ne Kadar Kullanılır?

Normal kullanım süresi 3 aydır ve kişi bu süreçte hiç problem yaşamadan saçlarının bakımını yapabilir. Fakat amatör bir kuaförün yaptığı Afrika örgüsü için aynı süre söz konusu olmayabilmektedir. Örgülerin bozulması ya da saçların deforme olması gibi ihtimaller vardır. Bu yüzden Afrika örgüsü konusunda işin ehli kişilerden hizmet alınmalıdır. 

Zenci Saç Örgüsünden Sonra Saçlar Yıkanır Mı?

Doğal saç nasıl yıkanıyor ise, Afrika örgüsünden sonra da aynı şekilde saçlar yıkanabilir. Fakat saç dipleri sıkı olduğu için parmak uçları ile kibarca yıkanması önemlidir. Bunun haricinde her gün ya da bir gün arayla değil de haftada 2 kere yıkanması yeterli olacaktır.

Zenci Saç Örgüsü Saçları Döker mi?

Günde ortalama 100 tel saç dökülmesi normaldir ve bazen artabilir. Zenci saç örgüsü yaptırıldığında dökülen saçlar yere düşmeyerek örgü içinde kalacağı için örgü açıldığı anda ortaya çıkan manzara korkutucu olabilir. Ancak bu son derece normaldir. Kısaca dökülen saçlar yapılan işlemden kaynaklı olmamaktadır. Yalnızca ortalama 3 ila 4 ay gibi bir süre boyunca saçlar örgülü kaldığı için bu sürede dökülen saçların tümü görülür.

Zenci Saç Örgüsünün Avantaj ve Dezavantajı Nedir?

Zenci saç örgüsünün avantajları saçların daima şeklini bozmuyor ve kişileri uğraştırmıyor. Gür saçlara sahip olabiliyor ve aynı zamanda istenilen forma hızlı, kolay bir şekilde girebiliyor. Ayrıca normalde istenilen renk için fazlasıyla ücret ödemek gerekirken, zenci saç örgüsü uygulamasında dilenildiği gibi renk veya renkleri kombine ederek kullanılabilir.

Dezavantajı ise ağır olması denilebilir. Bu bazı kişiler de sorun olmazken, bazı kişiler için biraz sıkıntılı olabilir. Bazı kişiler hiç problem yaşamazken, bazı kişiler yıkamada zorluk, saçın hacimsel ağırlığından dolayı sıkıntı ve saç diplerinde kaşıntı yaşayabilir. Ancak genel olarak değerlendirildiğinde kullanıcıların memnun olduğu söylenebilir.

Zenci Örgüsü Fiyatları

Zenci örgüsü özgün bir tarz oluşturma amacında olanların yanında ünlü kişilerinde tercihi arasında bulunmaktadır. Bu ünlü isimlerin başında Rihanna, Shakira, Beyonce gelir. Zenci örgüsü fiyatları yaklaşık 400 TL’den başlamakta ve bu fiyat ekstra uzun talep edilmesi durumunda ve saçın ince örülmesi durumunda farklılık gösterebilir. Ayrıca yaptırılan model, şehir, bölge, tecrübe ve kuaförün tanınırlığı gibi etkenlerde fiyat konusunda belirleyici olmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe