Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Transdermal Bant nedir, nasıl satın alabilirim?

Sağlık sektöründe kullanılan ve son derece etkili bir tedavi olan transdermal bant yöntemi, sağlık bandı, medikal bant şeklinde farklı isim...

Transdermal Bant nedir, nasıl satın alabilirim?

Sağlık sektöründe kullanılan ve son derece etkili bir tedavi olan transdermal bant yöntemi, sağlık bandı, medikal bant şeklinde farklı isimler ile de adlandırılmaktadır. Genelde, deri üzerinden ilaç alma yöntemi olmaktadır. Transdermal bantlar birçok farklı amaç için kullanılmaktadır. 
 

Transdermal Bant Nedir?

 
Transdermal bant, deri yüzeyine yapıştırılan ve 3 katmandan meydana gelen yapışkan bir ilaçtır. Bandın en üstünde olan tabakası, gözle görülen ve içeriğinde ilacın korunmasını sağlayan bölümüdür. Orta katman, ilacın bulunduğu bölümdür. Alt katman ise bandın vücut bölgesine yapışmasını sağlayan kısmıdır. Bu açıdan transdermal bant, tedaviye yardımcı olmak amacı ile kullanılmaktadır.
 

Hem kullanımı kolay hem de etkisi daha hızlı olmaktadır. Bu nedenle de tablet formunda olan ilaçlardan çok daha fazla kullanım sağlanan transdermal bantlar; hastaların tedavilerine çok büyük bir katkı sağlamaktadır. Buna bağlı olarak da birçok kişi sıkça transdermal bant kullanımı sağlamaktadır.
 

Transdermal Bant İşlevi

 
Genel olarak; doctorem bant ürünleri, vücudun ihtiyaç duyduğu ilaçların ağızdan değil de bunun yerine derinin üzerinden girmesini sağlamaktadır. Buna bağlı olarak da ilaç yutmakta zorlanan ve tablet kullanamayan bireyler, çok daha kolay bir biçimde tedavi edilebilmektedir. Bu yöntem ile yutma zorluklarını tamamen ortadan kalkacak ve çok kolay bir kullanım sağlanacaktır. Transdermal bantlar, kolay ve hızlı bir şekilde emilim sağlamaktadır.
 

Genel olarak ağız yolu ile alınan ilaçlar, öncesinde midede emilmekte fakat bazı emilim sorunlarına da yol açmaktadır. Bu sebeple ağızdan alınan ilaçların çok büyük bir bölümü az etkili olmaktadır. Transdermal bantlar ise, direkt bir şekilde cilt tarafından emilim sağlamakta ve kılcal damarlara da anında iletilmektedir. Bununla birlikte mide tarafından hem emilme hem de enzim eksilmesi de olmamaktadır. Transdermal bant ile yapılan tedavi tekniğinde vücuda giriş yapan ilaç daha etkili olmaktadır.
 

Transdermal Bant Kullanma ve Özellikleri

 
Transdermal bantlar, genel olarak takviye ve tedavi amacı ile kullanılabilmektedir. Bağışıklığı güçlendirme, tüm kas ağrılarını giderme şeklinde de kullanıma uygun olmaktadır. Ayrıca; doctorem bant fiyatları ekonomik olduğu için erişebilir olmaktadır. Transdermal bantlar ile emilim çok daha etkili olmakta ve bu nedenle de tedavi çok daha kısa sürmektedir.
 

Transdermal bantların içerisinde bulunan maddeler kılcal damarlar ile kolay bir şekilde emilmektedir. Sonra da mideye ulaşmadan vücutta dağılmaktadır. Transdermal bantlar ağız yöntemi ile alınmadığı için mide hassasiyetine veya mide bulantısına sebebiyet vermemektedir.
 

Transdermal Bant Kullanma Süreçleri

 
İlk başta transdermal bandı kullanmadan önce eldiven giymeniz gerekmektedir. Bandın içerisinde bulunan ilaç tabakası elinize değmemelidir. Uygulama yapılacak olan alanda yara veya tahrişin olmaması gerekmektedir. Uygulama alanı mutlaka tüysüz olmalıdır.
 
Transdermal bandını uygulayacağı alan temizlemeli ve sonra kurutulmalıdır. Islak veya temiz olmayan alanlarda bant kullanmak da ilacın etkisini düşürmektedir. Transdermal bandın paketi açıldıktan sonra yapışkan olan bölümü uygulama alanına denk gelmeli ve bu şekilde kolayca yapıştırmalısınız. Bant vücuda yapıştırdıktan sonra da avuç içi ile 15 veya 30 saniye bandın üst kısmına baskı yapılmalı ve tam bir şekilde sağlam olarak yapışması ve sabitlenmesi gerekmektedir.
 
Transdermal bant satın alacağınız zaman ya firmaya üye olmalısınız ya da firma satış temsilcileri ile iletişime geçerek, size uygun olan ürünü satın alabilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe