Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kilo vermenizi sağlayacak yiyecekler

Tüm diyetleri vazgeçilmezi sebzeleri, tahılları ve nicelerini listemizde alt alta göreceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.   Burada, belki ...

Tüm diyetleri vazgeçilmezi sebzeleri, tahılları ve nicelerini listemizde alt alta göreceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.  

Burada, belki de diyetiniz boyunca uzak durmanızın söylendiği veya aklınızın ucundan dahi geçmeyecek etkileri olan yiyeceklerle karşılaşacaksınız. 

İşte sizin için hazırladığımız listemiz:


Patates

Tatlı patateslerin sağlığa ne kadar yararlı olduğunu duyuyoruz ama aynı zamanda beyaz patatesin de ne kadar yararlı olduğunu biliyor musunuz? C vitamini ve potasyum açısından zengin olan patatesten bir hafta içinde 5 porsiyon yiyen birinin kilo kaybetme konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadığı yapılan araştırmalarla kanıtlandı. Burada porsiyon kontrolü devreye giriyor. Her öğün için dev patatesler seçmeyin, üstü peynirle kaplanmış, kremalanmış veya yağlanmış, aşırı yağda kızartılıp çılgınca ketçaplanmış patatesten uzak durun. Bunun yerine orta boy patatesleri tercih edin, zeytinyağı ve tuz ile afiyetle tüketin.

Kahve   

Sabah keyfiniz için içtiğiniz bir fincan kahve, harika bir antioksidan kaynağı, beyninizi korumak, kanser riskini düşürmek gibi pek çok faydayı beraberinde taşıyan bir gıda. Tüm bu faydalarının yanında, hormon salgısını artırarak tokluk hissini yaratıp açlık hissinizle başa çıkmanızı da sağlıyor. İki şeye dikkat etmeniz gerekiyor, çok fazla krema ya da şeker kullanmamak ve kahvaltıyı oldukça az yapıp bir sonraki öğünün dozunu fazlaca kaçırmamak.

Sirke

Araştırmalar, salatanıza eklediğiniz bir miktar sirkenin bile açlık hissinizi kontrol etmenizi sağladığını ve insülin duyarlılığını geliştirerek kan şekerinizi düzenlemenize yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca çorbanıza, salatanıza ya da ızgaralanmış proteinlerinize eklemeniz ekstra kalori almadan, yemeğinizin lezzetini katbekat artırmanızı sağlayacak. Küçük bir uyarı: asidik yapısından dolayı ağzınızı, gırtlağınızı ya da sindirim sisteminizi rahatsız edebilir. Bu nedenle küçük miktarlarla beslenme düzeninize dahil ederek sizdeki etkilerini gözlemleyebilirsiniz.  

Kimyon

Eğer henüz sizin baharatlarınız arasında yerini almadıysa hayatınız için oldukça önemli bir tadı esgeçiyorsunuz demektir. Kimyonun kilo kaybına, kolesterolü düzenlemeye ve hazmı kolaylaştırmaya etkileri olduğu yapılan araştırmalarla ortaya çıktı. Aynı zamanda oldukça iyi bir demir kaynağı olan baharat, oksijenin kaslarınıza taşınmasına ve vücudunuzun enerji seviyesini yükseltmeye büyük bir destek sunuyor.

Patlamış mısır  

Kilo kaybetmeye çalışırken televizyon keyfinizin vazgeçilmezinden feragat etmenize gerek yok. Cinmısırı, tahıldır, yani kilo verme faaliyetinizi düzenli bir şekilde yürütmenizi sağlayacak lifleri içerir. Bitkisel lifler içerdiği için gut bakterisinin gelişimi konusunda da rol oynar ki bu da aslında beden sağlığını desteklerken bir yandan da kilo almanızı önler. Hidrojenize edilmiş, trans olmayan bir yağla patlattığınız mısırları afiyetle yiyebilirsiniz.

Makarna

Tam tahıllı olduğu ve porsiyonlarınızın ayarını yaptığınız sürece makarna da oldukça sağlıklı bir seçenek haline gelebilir. Böyle olunca kan şekerinizde ani yükselmelere yol açmayan bir gıda haline gelen makarna, yine de onu nasıl bir sosla yediğinize bağlı olarak niteliğini değiştirebilecek düzeyde. Yarım tabak yediğinizde bile 160 kalori ve 14 gr yağ alacağınız ağır kremalı soslar ya da avokado sosundan uzak durun. Ev yapımı soslar deneyin, közlenmiş domates ve otlarla düşük kalorili ve antioksidan seviyesi yüksek soslar kullanabilirsiniz. Porsiyon kontrolüne gelince, İtalyan tarzını benimseyin ve bir tabak yiyin.

Tavuk çorbası
  
Sebzeli tavuk çorbası, hem protein içeriyor hem de almanız gereken diğer besin değerlerini almanızı sağlıyor. İçine dilediğiniz sebzeyi ve zenginleştirici otu koyabilirsiniz ama makarna türevi kombinasyonları kullanmayın. Hamurlu her türlü içerik kan şekerinizin yükselmesine yol açacak ve aslında istediğiniz sağlıklı öğünü de elde edememiş olacaksınız. Diyet için sıvı tüketilebilecek seçenekler her zaman harikadır, siz de kendi damak tadınıza uygun lezzeti keşfedin ve beslenme düzeninizin kurtarıcısı ilan edin.  

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe