Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Online Terapinin Faydaları Nelerdir?

Online terapi, danışanlar ve terapistler, terapiye yüz yüze  katılamadıklarında her iki tarafa avantaj sağlamaktadır.Terapiler arasında yüz ...

Online Terapinin Faydaları Nelerdir?

Online terapi, danışanlar ve terapistler, terapiye yüz yüze  katılamadıklarında her iki tarafa avantaj sağlamaktadır.Terapiler arasında yüz yüze terapi tercih edilebililir, ancak tüm olanakları göz önünde bulundurduğumuzda en iyi yol hiç terapi alamamaktansa  online terapiye erişebilmektedir. Online terapi, obsesif ve kompulsif bozukluk ve agorafobi gibi psikolojik  sorunlara sahip olan danışanların yüz yüze konuşmaktan çekindikleri ve dışarı çıkmaya korktukları durumlarda faydalı bir yöntemdir. Bu sayede danışanlar evden çıkmadan terapi alabilir. Online terapi ile evden çıkmakta zorlanan danışanlar bu sorunlardan kurtulabilir. 

Online terapi, sevdiklerini yalnız bırakamayan, terapi hizmeti alan danışanlar için de faydalı bir yöntemdir. Küçük bebeklerin ebeveynleri ve bakıma ihtiyacı olan bakıcıların yakınları, online terapi ile evden çıkmadan terapiye katılabilirler.  Online terapinin bir diğer avantajı da engelli danışanların terapiye kolayca katılabilmeleridir. Bu terapiye sorunsuz bir şekilde katılmak için yardıma ihtiyacı olan kişilere çevrimdışı terapi hizmeti sağlamaktadır.

Online Psikolog Nedir?

Online terapi, danışanlar ve terapistler yüz yüze terapi yapamadıklarında iletişim ağ ve araçlarını kullanan bir terapi şeklidir. Online terapi, teknik ve prensip olarak yüz yüze terapi ile aynı özelliklere sahiptir. Terapinin en önemli ilkelerinden biri olan danışan ile terapist arasındaki konuşmanın gizli tutulması ilkesi online terapide de kabul edilmektedir dolayısıyla online terapi alan kişilerin terapistleriyle neler paylaştığı sır olarak kalmaktadır. Çevrimiçi terapinin uzunluğu, çevrimiçi terapiye neden ihtiyaç duyulduğuna bağlıdır. 

Online psikolog ve terapist seanslarının. uzunluğu tipik olarak 45 dakikadır . Online terapi randevuları, terapi için tercih edilen terapist ile görüştükten sonra alınabilir. Bu görüşme sırasında terapist ve danışan ortak bir zaman belirler ve terapiyi yürütür. Online terapinin gecikmesi durumunda genellikle belirlenen seans süresinin sonuna kadar terapi uygulanır ve online terapi süreci sona erer. 
 
Terapistin hemen başka bir danışanla randevusu yoksa, kaybedilen zamanı telafi etmek için seansın sonuna ek bir süre eklenir. Sonuç olarak tedavi süreci olumsuz etkilenmez.  Online terapi depresyon, yeme bozuklukları, anksiyete bozuklukları, uyku bozuklukları, kayıp ve kayıp, sınav stresi, korku başarısızlığı, hastalık sonrası uyum kaybı gibi birçok hastalık ve rahatsızlıkta kullanılabilen bir terapidir. 
 
Online psikolojik danışmanlık için en uygun ortam, danışan ve terapistin yalnız olduğu ve kimsenin rahatsız etmeyeceği ortamdır. Terapi sadece danışan ve terapistin katılımı ile gerçekleşeceğinden, tedavi süresince odaya kimse alınmayacaktır. Görüşmenin yapılacağı ortam sessiz olmalı ve telefon gibi iletişim araçlarıyla terapiyi kesintiye uğratmamalıdır. Online terapiye başlama süreci, danışan ile terapist arasındaki mesafe kapanmışsa veya online terapiyi gerektiren zorluklar aşılmışsa bizzat devam eder. Online terapi gibi devam eden terapilerde danışanın problemlerini ve zorluklarını ele almayı ve başa çıkmayı öğrenmeyi amaçlar. 

Online terapi ile başlayan tedavinin online olarak devam etmesine gerek yoktur. Online terapi ile başlayan tedavi, yüz yüze terapi için doğru koşullar sağlandığında en iyi şekilde terapistin iş yerinde ve şahsen yapılabilir.Online terapiden yüz yüze terapiye geçiş danışan ve terapistin birlikte alacağı bir karardır. 
 
Online terapinin sorunsuz çalışabilmesi için iletişim aracının ve internetin teknik olarak sorunsuz olması gerekir. Teknik nedenlerle bölünmüş tedavilerde yüzde yüz etkinlik sağlanamayabilir. Terapinin en kritik anlarında danışan paylaşımda bulunurken terapiye ara vermek terapiyi olumsuz etkiler ve uzatır.

Online Terapi Türkiye Önemi


Online Terapi Türkiye’de yüz yüze terapi tekniklerini uygulayan ve bu teknikleri iletişim araçlarını kullanılarak verilen terapilerde kullanan terapötik bir yaklaşımdır. Depresyon, anksiyete bozuklukları, fobiler gibi çeşitli konularda uygulanabilen online terapi, yüz yüze terapi ile aynı ilke ve tekniklere sahip olduğu için etkili bir yöntemdir. Ayrıca online terapi dışarı çıkma konusunda endişeli olan kişilerde de etkilidir, kaygı ve korku yaşayan kişiler terapiden sonra rahatlıkla dışarı çıkabilir hatta yüz yüze terapiye bile gidebilirler. Dünya çapında birçok tıbbi kurum ve kuruluş, çevrimiçi terapinin müşteriler için işe yaradığını kabul etmektedir. 
 
Online psikolog Türkiye’de başlamadan önce danışan ve terapist terapinin gizliliğini sağlamak için bir form doldurur. Doldurulan bu form ile tedavinin kayıt altına alınmayacağını ve terapi sırasında anlatılan ve verilen bilgilerin kimseyle paylaşılmayacağını garanti ediyoruz. Bu nedenle online terapinin oldukça güvenilir bir terapi şekli olduğu söylenebiliriz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |