Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Metabolizmanızı ateşleyin

Kilo kontrolü yapmak ve alınan fazla kilolardan kurtulmak için metabolizmayı hızlandırmak ve bu sayede istenmeyen kilolardan kurtulup ideal ...

Kilo kontrolü yapmak ve alınan fazla kilolardan kurtulmak için metabolizmayı hızlandırmak ve bu sayede istenmeyen kilolardan kurtulup ideal ölçülere ulaşmak mümkün.

Metabolizmanızı ateşleyin

Kilonuzu kontrol etmekte güçlük çekiyor musunuz? Kolay kilo aldığınızı, aldığınız kiloları vermekte zorlandığınızı mı düşünüyorsunuz? Eğer yeterince kalori kısıtlaması yaptığınızdan ve gereği kadar aktif bir yaşam sürdürdüğünüzden eminseniz, metabolizmanızı biraz ateşlemeyi deneyin. İşte size kolay uygulanabilir bazı öneriler:

Tiroide kontrol

Tiroid bezinizin normal çalışmaması, kilo almanızı kolaylaştırır. Guatr sorunu olanların önemli bir kısmında tiroid bezi yeterli tiroid hormonu üretemez. Normalden daha az tiroid hormonu vücudun normalden daha az enerji yakmasına neden olur. Tiroid bezinizin iyi çalışıp çalışmadığından emin olmak için tiroid bezi hormonlarınızın ölçülmesi yeterli olacaktır. Eğer tiroid hormonu eksikliğiniz söz konusu ise bu eksiklik deneyimli bir uzman gözetiminde düzeltilebilir.

Uzun yürüyüşler

Yürürken daha uzun mesafeleri amaçlayın. Daha hızlı gitmeyi değil, daha uzun mesafeleri gitmeyi deneyin. Vücudunuzun oksijen eşliğinde yaptığı hareketler (ritmik yürüyüşler, yüzme, golf...) ne kadar uzun sürerse bedeninizin o kadar çok yakıt (yağ depolarınız) harcayacağından emin olabilirsiniz.

Hızlı adımlar

Dolaşmayın, yürüyün! Adımlarınızı biraz sıklaştırırsanız metabolizmanızı daha da hızlandırır, daha çok yağ yakabilirsiniz. Uzun mesafeleri kat etmek her zaman iyidir, bu mesafeleri daha hızlı adımlarla kat etmek daha iyidir. Belirli bir zamanda daha fazla kalori yakmanın kolay bir yolu da yürüyüşünüzü - aerobik karakterini bozmadan- biraz daha hızlandırmaktır.

Yemek sonrası yürüyüş

Yemek sonrası kısa yürüyüşleri unutmayın! Yemeği takiben yaptığınız hafif yürüyüşlerde metabolizmanın daha hızlı bir süreçle işlediği, daha çok kalori (enerji), daha çok yakıt tükettiği biliniyor. Yemek sonrası yürüyüşlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanın.

Sık ama az yiyin

Sık sık ve az az yiyin. Öğün atlamayın. Yavaş ve uzun süre çiğneyerek yemeyi deneyin.

Baharat kullanın

Kırmızı acı biber, turp ve hardal gibi baharatların metabolizmayı hızlandırabileceği düşünülür. Baharatlar vücudunuzu daha bir hızlı bir çarka sokabilir, metabolizma hızınızı yükseltebilir. Ayrıca daha çok baharat kullanmak sizi tuzdan ve krema-mayonezden uzak tutar. Daha az tuz ve krema-mayonez daha kolay kilo kontrolü demektir.

Yasaklı maddeler

Doktorunuz tarafından reçete edilip önerilmeyen metabolizmanıza etkili hiçbir ilacı (tiroid ekstreleri, amfetamin, sibutramin, efedrin), bitkiyi (Ephedra-Ma-Huang), yağ bağlayıcıyı (Orsilat), minerali (Chromium picolinate) veya maddeyi (kafein) kullanmamaya özen gösterin.

Damarlarınız yaşam bağlarınızdır

Doğal desteklerden yararlanarak kalp ve damar sağlığınıza önemli katkılar sağlayabilirsiniz. Bu destekleri deneyimli bir uzman desteği alarak, sürekli doktorunuzla işbirliği yaparak kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Unutmayın: Damarlarınız yaşam bağlarınızdır. Onları hep açık tutmaya bakın:

E Vitamini: Günde 200-250 mg E vitamini damar sertliği oluşumunu yavaşlatabilir, kanı inceltir. Eğer kanı sulandırıcı diğer bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuzla konuşmalısınız.

C Vitamini: Günde 2 kez 500 mg C vitamini almanız damarlarınızı genç tutar. Aç karna almalısınız. Mide sorunları ve ishal oluşuyorsa azaltabilirsiniz.

Omega-3 yağ asitleri: EPA ve DHA en çok önerilenlerdir. Eğer bitkisel destekleri tercih ediyorsanız (vejetaryenseniz) keten tohumundan, cevizden yararlanabilirsiniz. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız Omega-3 destekleri kullanırken doktorunuza danışmalısınız.

Magnezyum: Tavsiye edilen destek miktarı günde 200-400 mg kadardır. Böbrek hastalığınız varsa kullanmamalısınız.

Grape Seed Exract: Üzüm çekirdeğinde bulunan Proanthocyanidinler kalp ve damar dostu güçlü antioksidanlardır. Kaliteli üzüm çekirdeği süzüntülerinde yüzde 90'dan daha fazla proantosiyadin bulunur.

B6-B12-Folik Asit: Düzenli ve dengeli tüketimleri homosistein seviyelerini kontrol altında tutarak kalp ve damarlarınızı korur. B6 vitaminin uzun süre, kontrolsüz kullanımının sinir hasarı yapabileceğini dikkate almalısınız.

Kanser savaşçısı 10 besin


Brokoli: Kansere karşı koruyucu olduğu belirlenen sulforaphane, beta-karoten ve indole-carbinol ile etkin bir koruma sağlıyor.

Domates: İçerdiği "likopen" maddesinin prostat kanserini önleyebildiği, meme ve rahim ağzı kanserleri için koruyucu olduğu belirtiliyor.

Ispanak: İhtiva ettiği "gluthation" çok güçlü bir antioksidandır.

Portakal: Bir C vitamini ve bioflavinoid deposudur.

Sarımsak: Aktif "allicin" maddesi ile bağışıklığı güçlendiriyor.

Elma: Pektin isimli eriyebilir lif ve Elagic Acid en etken maddeler. Kırmızı elmada likopen de var.

Soya: Soyadaki "genistein" etkili bir kanser koruyucudur.

Havuç: Bol miktarda beta-karoten ve lif ihtiva eder.

Acı biber - kırmızı biber: Çok faydalı bir madde "capsaicinden" zengindir.

Yeşil çay: Koruyucu ve yararlı bir "bioflavinoid" ihtiva ediyor.

Genç bir cilt için ipuçları

Sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak istiyorsanız kahvaltınızda 2-3 adet yumurta beyazını deneyin. 2-3 adet haşlanmış yumurtadan hazırlayacağınız yumurta beyazını sadece karabiber ekleyerek ve tuz kullanmadan tüketin. Bu amaçla bazen 3 yumurtanın beyazı ve sadece sebze (domates, yeşil biber, taze mantar) kullanılarak hazırlanmış omleti de deneyebilirsiniz. Bu kahvaltı sizin için yeterince doyurucu değilse, 1 dilim kavun, 5-6 adet çilek veya 8-10 adet kiraz, 1 adet şeftali, 1 adet kivi diğer seçenekleriniz olabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe