Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Obezite tedavisinde cerrahi yöntem etkili oluyor

Dünyada hızla artan ölümcül hastalıkların başında gelen obeziteyle mücadelede bariatrik ve metabolik cerrahi, etkin yöntemlerden biri olarak...

Obezite tedavisinde cerrahi yöntem etkili oluyor
Dünyada hızla artan ölümcül hastalıkların başında gelen obeziteyle mücadelede bariatrik ve metabolik cerrahi, etkin yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor. 

Mide ameliyatları ile mide ve ince bağırsağın yapısının değiştirildiğini, hormonal sinyallere etki ederek iştahın azaltılmasının mümkün olduğunu belirten uzmanlar, ameliyat öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Şerafettin Özer, obezitenin tüm dünyada her gün hızla artan ölümcül bir hastalık olduğunu belirterek bariatrik ve metabolik cerrahinin vücudun etkin kilo yönetimi yapabilmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Obeziteyle mücadelede en etkin yöntem


Bariatrik ve metabolik cerrahinin obeziteyle mücadelede en etkili yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Şerafettin Özer, şu bilgileri verdi: “Obez bir insanın belirgin ve kalıcı bir şekilde kilo vermesi için kilo denge sisteminin ya da metabolik sağlık sisteminin yeniden oluşturulması ve böylelikle vücudun fazla yağı depolamayı sonlandırması gerekmektedir. Bugüne kadar bunu gerçekleştiren en etkili yöntem ise cerrahi müdahale olmuştur. Aynı zamanda hastaların %80’inde Tip-2 Diyabet, uyku apnesi, metabolik sendrom, osteoartrit gibi obeziteye bağlı sağlık problemlerinin çözüldüğü görülmüştür.”

Bariatrik cerrahi ile iştah azaltılıyor

Bariatrik ve metabolik cerrahinin yiyecekler ve metabolizma arasındaki karmaşık ilişkiyi değiştirerek vücüdun etkin kilo yönetimi yapabilmesi için sıfırlanmasına yardımcı olduğunu belirten Op. Dr. Şerafettin Özer, “Bariatrik ve metabolik cerrahi ile midenin ve ince bağırsağın yapısının değiştirilmesi, hormonal sinyallere etki ederek iştahın azalması, doygunluk hissinin artması, metabolizmanın hızlanması ve sağlıklı yeme alışkanlığının oluşması ile sonuçlanır. Bu olumlu değişiklikler sonucunda vücut kilo kaybına hazır hale gelir ve tekrar yüksek bir referans seviyesine çıkmak için yeni bir mücadeleye girmez” diye konuştu.

Obezite cerrahisi ne zaman uygulanır?


Bazı durumların obezite cerrahisini zorunlu hale getirdiğini ifade eden Op. Dr. Şerafettin Özer, zorunlu olan bu halleri şöyle sıraladı:

“1-Hastanın Beden Kitle İndeksi’nin (BKİ) 40 veya üzerinde olması, 35 yaş üzerinde ve obeziteye bağlı Tip 2 Diyabet, metabolik sendrom, uyku apnesi gibi diğer hastalıkların çıkmış olması.

2-Kontrollü diyet ve ilaç tedavisi ile sonuç alınmamış olması,

3-Süreçleri engelleyici psikolojik bir sorunu olmayan,

4-Dahiliye ve endokrinoloji uzmanına muayene sonucu olur onayı verilen hastalara uygulanır.”

Ameliyattan önce yaşam biçimi değiştirilmeli
Obezite ameliyatından önce yapılması gerekenleri de sıralayan Op. Dr. Şerafettin Özer, “Bilinçli ve kontrollü diyet uygulanması, fiziksel aktivitelerin arttırılması, yaşam biçiminin değiştirilmesi, ameliyat ve sonrası süreçleri hakkında eğitim ve bilgilendirme ve ameliyata engel bir tıbbi sorunun bulunmamasının araştırılması yapılır” dedi.

Ameliyat sonrasındaki 2 yıl önemli

Obezite cerrahisinin öncesi, ameliyat ve sonrası kapsayan bir süreç olduğunu belirten Op. Dr. Şerafettin Özer, sonrasında gıda alımı ve fiziksel aktivite programı yapıldığını ve en az 2 yıl kesintisiz uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe