Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kakaonun da iyisi kötüsü oluyor: Güzel Gıda Organik Kakao Çeşitleri

Bugün sizinle mutfağımda her daim bulundurduğum bir ürün çeşidinden bahsedeceğim. Şüphesiz evde tatlı pişiriyorsanız ya da tatlı içecekler h...

Güzel Ada Gıda Organik Kakao Çeşitleri: Ham kakao, kakao yağı, kakao parçacıkları, hepsi çok özel, hepsi çok lezzetli, mutlaka deneyin.

Bugün sizinle mutfağımda her daim bulundurduğum bir ürün çeşidinden bahsedeceğim. Şüphesiz evde tatlı pişiriyorsanız ya da tatlı içecekler hazırlıyorsanız, kakao sizin de vazgeçilmezinizdir. Ancak benim kakao seçiminde ezberimi bozan bir marka var; Güzel Ada Gıda.

Güzel Ada Gıda’dan temin ettiğim kakaoların özelliklerinden bahsetmeden önce biraz markanın kendisini de size tanıtmak isterim zira aslında tüm ürünlerinden ve yaklaşımlarından fazlasıyla memnunum.


Güzel Gıda Hakkında

Güzel Gıda, sağlıklı yaşam için sporla birlikte bilinçli beslenmenin de önemini fark etmiş, bu ilkeyi kendi hayatında da uyguladığını bizlerle paylaşan ve bu doğrultuda glutensiz, vegan ve organik gıda ürünlerini sunarak markalaşmış yerli bir aile firmasıdır.

Glutensiz un çeşitlerinden vegan ürünlere, sağlıklı atıştırmalardan organik baharatlara kadar özenle seçilmiş pek çok ürünü bünyesinde barındırıyor Güzel Ada Gıda.

Ürün gamının %88’i yurt içi ve yurt dışında geçerli Organik Tarım sertifikalarına sahip olan Glutensiz, Vegan/Vejetaryen diyete uygun, Helal ve Kosher ürünleriyle Güzel Gıda; çeşitli ürünlerinin arasında organik kakao çeşitleri şahsen vazgeçilmezim oldu.


Güzel Gıda Organik Ham Kakao

Kakao; tatlılarda, içeceklerde sıklıkla başvurduğumuz bir gıda ürünüdür. Tatlı sever biri olarak bu zamana kadar da mutfak alışverişlerimde her zaman yeri oldu. Ancak sağlıklı yaşamla ilgili daha bilinçli bir tüketici olabilmek için araştırma yaparken kakao ile ilgili de birkaç bilgi edinmek istedim.

Malum piyasada pek çok kakao çeşidi var ancak çoğu paket gıdalar gibi kakaolarda da ekstra şeker ve koruyucu katkı maddeleri mevcut olabiliyor. Üstelik nasıl şartlarda üretildiğini de çok bilemiyoruz.

Güzel Gıda’nın menşei Peru olan organik ham kakaosunun yalnızca kakao çekirdeklerinden oluşan aromatik kokusuna ve tatlı çeşitlerine kattığı keskin kakao lezzetine inanamadım doğrusu.

Saf ve katkısız olmasıyla beraber, organik tarım sertifikalı olan organik ham kakaosunu sevdiklerime tatlı hazırlarken gönül rahatlığıyla kullanabiliyorum.


Organik “Ham” Kakao Nedir?

Yıl boyunca kontrollü ve erişime uzak alanlarda, yalnızca Criollo cinsi kakao çekirdeklerinin ısıl işlemden geçmeden öğütülmesinden oluşan organik Ham Kakao çok özel bir ürün.

Normal kakaonun lezzeti daha yumuşak oluyor, ham kakao ise hiçbir fabrikasyon sürecinden geçmediği için hafif acımsı ve ekşimsi bir tada sahip oluyor.

Anlayacağınız, ham kakao, çiğ olduğu için doğal ötesi!


Organik Ham Kakao Nasıl Kullanılıyor?

Güzel Ada Gıda, organik ham kakao kullanım alanı olarak özellikle soğuk veya çiğ tatları tavsiye ediyor. Çünkü ham kakao fazla miktarda değerli mineraller içerdiği belirtilen bir ürün, dolayısıyla çiğ tüketilmesiyle bu özelliklerinden yararlanmış oluyoruz. Ancak elbette ısıtılmasının da bir sakıncası yok.


Ham kakaonun kullanım alanları olarak;

  • Ev yapımı çikolata ve bar tariflerini
  • Pasta kremalarını
  • Bisküvi ve kurabiyeleri
  • Mısır gevreği veya yulaf sütünü
  • Dondurmaları
  • Tatlı sunumlarını
  • Sütlü içecekleri
Kullanım alanları olarak tavsiye edebilirim.

Ham Kakao’nun faydaları neler?

  • Ham kakao çekirdeklerinin içerisinde bulunan lif, tok kalmamıza destek oluyor.
  • Ham kakao içerisinde bulunan ve işlenmemiş olduğu için eksilmeyen flavonol isimli antioksidanın, beynin daha sağlıklı çalışmasına destek olduğu belirtiliyor.
  • İşlenmemiş kakaonun 2 kaşığında 50 mg, 100 gramında 270 mg magnezyum olduğu belirtiliyor. Ham kakaoda magnezyumun yanı sıra demir ve kalsiyumun da bolca bulunduğu biliniyor.
  • Ham kakaonun vücuttaki serotonin üretimine katkı sağladığı biliniyor, yani depresyon ve stresi azaltan doğal bir besin olarak öneriliyor.
  • Uzmanlar; ham kakaonun, cildin erken yaşlanmasını önlediğini de belirtiyorlar.

Güzel Gıda’nın güzel ürünlerinden Organik Ham Kakao’nun 150 gramlık ve 320 gramlık seçenekleri mevcut. İhtiyacınıza göre alıp mutlaka denemenizi öneririm.


Güzel Gıda Organik Kakao

Güzel Ada Gıda’nın sağlıklı, katkı maddesiz, doğal gıdalar üretmeye olan tutkusundan bahsetmiştik.

Karışık cins kakao çekirdeklerinin ısıl işlemden geçerek öğütülmesinden elde edilen organik kakaosu ise kakaoda hafif ve yumuşak tat tercih edenler için.

Isıl işlemden geçerek bu tadı elde eden Güzel Gıda Organik Kakao, ilaçsız ortamda yetiştirilen çekirdeklerden üretildiğinden faydasını koruyor.

Herhangi bir katkı maddesi ve eklenmiş esans içermeyen Organik Tarım Sertifikalı ürün Güzel Gıda Organik Kakao; alkalize olmayan, alkalizasyon işleminden geçirilmemiş bir ürün ve bu üç özelliği ile gerçekten benzersiz.

Konvansiyonel muadillerine göre sentetik koruyucu ve zirai ilaç kalıntısı barındırmaması da içimizi ferahlatan, kesin bir bilgi.

Özellikle, fırın tatlıları yapmak için katkısız kakao ihtiyacı olan, sağlıklı yaşam konusunda yüksek bilinçli bireylere hitap eden bu kakao çeşidi, Avrupa Birliği ve Türkiye standartlarında organik tarım sertifikasyonu ile gönüllere su serpiyor.


Organik Kakaonun kullanım alanları nelerdir derseniz;

  • Fırın ve ısı gören tatlılarda,
  • Sıcak içeceklerde,
  • Smoothielerde,
  • Kakaolu sıcak yulaf ezmesi istediğinizde,
  • Doğal çikolata ve bar yapacağınız zaman,
  • Kek ve pastalarda,
  • Bisküvi ve kurabiye tariflerinde

Kullanım alanlarını kesinlikle tavsiye ediyorum.

Güzel Ada Gıda Organik Kakao ve Organik Ham kakao ürünlerini buzdolabınızda ya da kuru ve ışık görmeyen ortamda muhafaza etmenizi tavsiye ederim. 

Ancak şunu da ekleyeyim, Güzel Ada Gıda kakaoları sağlıklı cam kavanozlar ile geliyor. Bu kavanozları kullanım sonrası geri dönüşüme verebilir veya evinizde tekrar tekrar kullanabilirsiniz.


Güzel Gıda Organik Kakao Parçacıkları

Tazeliği ve tadıyla beni benden alan bu kakao parçacıklarını da granola tariflerimde, keklerimde severek kullanıyorum. Peru menşeili bu organik kakao parçacıkları, dünyada nadir bulunan cins kakao ağaçlarının meyvesinden elde ediliyor.

Doğal fermente bir ürün olup, şeker ve süt tozu gibi katkılar ihtiva etmediğinden alışageldiğimiz tatlı çikolatalar gibi değil. Saf kakaonun kendine has keskin ve güzel lezzetine sahip.


Güzel Gıda’nın Organik Kakao Parçacıkları’nı Nerelerde Kullanabiliriz? Organik Kakao Parçacıkları Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Kahvaltıda tercih edebileceğiniz yulaf lapasında, granola ve müsli gibi sağlıklı besinlerin üzerinde,
  • Puding, kurabiye, tatlı, pasta ve kek gibi tariflerinizde,
  • Sıcak çikolata, latte, kahve, süt gibi sıcak içeceklerinizin üzerine serperek,
  • Smoothie, soğuk kahveler gibi dilediğiniz içeceklerin üzerine ekleyerek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.
Güzel Ada Gıda Organik Kakao Çeşitleri: Ham kakao, kakao yağı, kakao parçacıkları, hepsi çok özel, hepsi çok lezzetli, mutlaka deneyin.

Güzel Ada Gıda Organik Kakao Yağı

Hem ev yapımı çikolata tariflerimde hem de cildime özen göstermek istediğimde alışveriş sepetime eklediğim, özel bir ürün daha!

Glutensiz, vegan, ketojenik diyete ve paleo diyetine uygun ev yapımı çikolata yapmak isteyenler bu kakao yağını tercih etsinler. Aynı zamanda ben doğal yollardan şifayı arıyorum, cildime iyi bakmak istiyorum diyorsanız, mutlaka bu mis kokulu organik kakao yağını deneyin.

Ayurvedik ve holistik yaklaşımlarda da önemli yere sahip olan bu yağ ile ilgili biraz detaylı bilgi vermek isterim.


Organik Kakao Yağı Nedir?

Tam bir yıl boyunca kapalı alanlarda üretimi yapılan Organik Kakao Yağı, gerçekten çok özel bir ürün. Kakao ağacının yetiştirilme şartları zor olduğundan kakao çekirdekleri de oldukça değerli malum.

Kakao yağı, kakao ağacının meyvesinden elde edilen yağ oluyor. Katı halde satılıyor ve genellikle eritilerek hem kozmetik hem de gıda endüstrilerinde yoğunlukla kullanılıyor.


Peki Neden Güzel Ada Gıda Kakao Yağını Seçelim?

Güzel Ada Gıda Organik Kakao Yağı, katkı maddesi ve esans içermeyen Organik Tarım Sertifikalı bir ürün olmasıyla beni cezbetti. Peru’ya özgü olan son derece değerli “Criollo” cinsi kakaolardan elde edilen bu ürünün bir özelliğinin de konvansiyonel muadillerine göre sentetik koruyucu ve zirai ilaç kalıntısı barındırmamak olduğunu belirtiyorlar.

Ayrıca bu ürün de diğer Güzel Ada Gıda ürünleri gibi Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye standartlarında organik tarım sertifikasyonu ile bizi karşılıyor.


Organik Kakao Yağı Nasıl Üretiliyor?

Öğrendim ki organik tarım sertifikalı kakao ağaçlarından toplanan meyveler, öncelikle doğal fermente işleminden geçiyor. (Fermantasyon süreci kakaonun olgunlaşmasını sağlıyor.) Daha sonra bu kakao çekirdekleri sadece Peru’da bir avuç üreticide bulunan, sterilizasyon, temizleme, ayıklama, baskılama işlemlerinden geçiyor. Bu işlemler içinde yüksek ısı ile ayrıştırılma yapılması gerekiyor.

Kakao yağının aroması, sentetik katkılı veya cinsi karışık ürünlere göre çok daha yoğun ve çikolatamsı doğrusu. Bu tadın oluşmasında dünya kakao endüstrisinin %8’inin ulaşabildiği en kaliteli çekirdek olan “Criollo” cinsi çekirdeklerin kullanılmasının faydasının büyük olduğunu söylüyor Güzel Ada Gıda.


Organik Kakao Yağı Nasıl Kullanılır? Organik Kakao Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?

Sağlıklı yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan bu değerli yağ, hem kozmetik amaçlı hem de gıda olarak kullanılabilen kalibrede bir ürün.

Kullanımı ise çok basit;

  • Lezzetli bir ev yapımı çikolata tarifinde,
  • Bronzlaşmak için cilde sürülerek,
  • Cilt çatlakları ve cildin nemlenmesini sağlamak için,
  • Yara izlerinin görünümünü azaltmak için kullanmak mümkün.

Organik Kakao Yağını Kimler Kullanabilir?

  • Doğal bronzlaştırıcı kullanmak isteyenler
  • Hamileler ve doğum sonrası çatlak şikâyeti olanlar
  • Tatlı sevenler
  • Glutensiz beslenenler
  • Ketojenik diyet yapanlar
  • Paleo diyet yapanlar
  • Veganlar
  • Vejeteryanlar
  • Helal gıda tüketicileri
  • Kosher gıda tüketicileri

Organik Kakao Yağı nasıl saklanmalı?

Güzel Gıda’nın organik kakao yağı hiçbir zirai ilaç ve katkı maddesi içermediğinden rahatlıkla hem dahili (gıdalarda) hem de harici (kozmetik amaçlı) kullanabiliyoruz. Bu noktada bu ürünler sürekli olarak soğuk havada ve steril bir şekilde muhafaza ediliyor.

Güzel Gıda’nın organik kakao yağı pratik plastik tereyağı kabında geliyor. Aslında Güzel Gıda, pek çok ürününde cam kavanoz kullanımını tercih ediyor ancak bu ürünün plastik gıda maddesi paketinde olmasının nedeni hem kullanım kolaylığı hem de sağlık çekinceleri imiş. Bu ürün katı bir ürün olduğundan, bıçakla kırılarak ufak parçalar halinde eritiliyor. Cam kavanoza bıçak sokarak sert bir cismi kırmaya çalışmak hem kavanozda çizikler oluşması ve zamanla buralara mikropların yuvalanmasına, hem de kavanozun kırılmasına neden olabiliyor, bu nedenlerden ötürü bu ürün için böyle bir karar uygulamışlar, bana da mantıklı geldi.


Kakao Ağacı Nasıl Olur?

Kakao ağacı minimum 4 metre boyunda, yukarılara doğru oldukça sıkı ve çatallı dallara sahip bir ağaç. Kakao ağacının çiçekleri diğer bitkilerden farklı olarak gövde ve dallardan direkt olarak 0,7-1,5 santim uzunluğunda bir sapa sahip oluyor.

Meyveleri küçük, oval dilim dilim, sarı esmer veya beyazımsı kırmızı renkte ve uca doğru hafif sivrice oluyor. Meyvelerinde 20-40 adet tohum bulunuyor. Bademe benzer şekilde, kabuğu kara, içi beyaz, sarı, beyazımsı sarı, kan kırmızısı veya karışık renklerde olabiliyor. Doğa ne mucizevi, öyle değil mi?

Peru’nun bu müthiş ağaçlarından elde edilen Güzel Gıda Organik Sertifikalı Kakao Parçacıklarını denemenizi tavsiye ediyorum.

Güzel Gıda’nın güzel ürünlerinden Organik Kakao çeşitleri, şahsen mutfak alışverişimin olmazsa olmazlarından.  

Tatlılarımda gönül rahatlığıyla kullandığım, organik tarım sertifikalı, tadı benzerlerinden ciddi biçimde ayrılan bu kakao ürünlerinin hepsini içtenlikle öneriyorum.

Organik Ham Kakao, Organik Kakao Parçacıkları ve Organik Kakao yağını içinde bulunduran Çikolata Dükkanı adlı set aynı zamanda ekonomik. Şahsen hepsi kullandığım ürünler olduğu için bu seti almak daha çok işime geliyor.

Organik Kakao Parçacıklarıyla yapacak çok işim var diyorsanız, 140 gramlık iki adet kavanozdan oluşan bu ekonomik paketi de tercih edebilirsiniz.

Güzel Ada Gıda, içinde bu ürünleri de barındıran başka pek çok ekonomik set oluşturmuş. Avantajlı tüm ürün paketlerini buradan inceleyebilir, ihtiyacınıza göre hemen sipariş verebilirsiniz.

Güzel Gıda online sipariş için web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Güzel Gıda Ürünleri ile yapabileceğiniz sağlıklı ve çeşitli tariflere buradan ulaşabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:Güzel gıda, güzel ada gıda, güzel gıda organik kakao, güzel ada gıda organik ham kakao, kakao çeşitleri, organik kakao, ham kakao, işlenmiş kakao, işlenmemiş kakao, çiğ kakao, kakao parçacıkları, kakao yağı, ev yapımı çikolata, kakaolu tarifler


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe