Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Yaşam Enerjimizi Besleyen Saf Bir Kaynak: Nar Mucizesi

Sağlık açısından sayısız faydası olan nar, mitolojik çağlardan bu yana kutsal bir meyve olarak sembolize edilmiştir. Yaşamın bir çok sahasın...

Yaşam Enerjimizi Besleyen Saf Bir Kaynak: Nar Mucizesi

Sağlık açısından sayısız faydası olan nar, mitolojik çağlardan bu yana kutsal bir meyve olarak sembolize edilmiştir. Yaşamın bir çok sahasında kullanılan nar, meyvesinden çiçeğine, çekirdeğinden yağına, kabuğundan nar suyu özüne kadar olağanüstü yararlarıyla halk arasında inanışların saf bir kaynağı olurken, çoğalmanın simgesi taneleriyle de insanın kökene dönüş arzusuna vurgu yapmaktadır.
 
Nar suyu sağlık açısından olduğu kadar güzellik inanışları açısından da mucizevi bir meyve suyudur. İçerisinde kalsiyum, fosfor, demir, protein, B1 ve B2 gibi insan sağlığı açısından oldukça yararlı olan vitaminler ve besin ögeleri barındırmaktadır. Güçlü bir antioksidan özelliğine sahip olan nar, cildi korur ve canlılık verir. İçerisinde bulunan çekirdekler deyim yerindeyse bir gençlik iksiridir. 

Ilıman iklimlerde kendine yaşam alanı bulan nar ağacı, ülkemizin Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun bereketli topraklarında, Anadolu kültürünün toprağa ve doğaya vermiş olduğu özen ve hassasiyet ile yetiştirilir. Eski zamanlardan bu yana Anadolu kültüründe kadın figürü ile özdeşleşen nar, doğurganlığın ve bereketin sembolüdür. 

Nar Suyu Yararları Nelerdir?


Ege ve Akdeniz'e doğru yapacağınız bir seyahatte yollar boyunca uzanan onlarca ''Soğuk Nar Suyu'' yazılı tabelalar görürsünüz. Kısa bir mola vererek o şifalı nar suyu lezzetinden bir yudum içen bedeninde farklı bir huzur ve sağlık bulur. İnsan bedeni için onlarca farklı yararı bulunan nar, içeriğinde bulunan zengin C vitamini ile kış ve sonbahar ayları gelmeden grip ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlar. Nar suyunun özellikle kadınlar üzerinde bir çok faydası bulunmaktadır. Günde bir bardak düzenli olarak tüketilen organik nar suyu, östrojen seviyesini dengelerken, menopoz problemleri ile mücadele eder. Narın antioksidan özelliği cilt hücrelerinin kendisini yenilemesine katkıda bulunur ve kırışıklık problemlerini çözer. Bu muhteşem meyvenin lif bakımından zengin olması nedeniyle her gün bir bardak nar suyu tüketen bir kadının, üreme organlarında meydana gelebilecek mantar enfeksiyonlarının önüne geçebileceği bir gerçektir. Folik asit bakımından da oldukça zengin bir içeriğe sahip olan nar, hamilelik döneminde anneyi ve bebeği hastalıklardan korurken, doğum kusurlarını da önlemektedir.

Kanserle Mücadelede Nar Suyunun Anti-Tümör Etkisi


Nar suyu kanserle mücadelede bir çok bilimsel kanıtla etkisi ispatlanmış bir içecektir. Narın bir çok kanser türü üzerinde anti-tümör etkisi olduğu bilinmektedir. Kadınlarda meydana gelen meme kanserinde kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği gibi, erkeklerde görülen prostat kanserinin büyümesini yavaşlattığı ispatlanmıştır. Nar suyu kanserli hücrede bulunan PSA gibi bileşiklerin vücuda yayılmasını ve büyümesini yüksek ölçüde yavaşlatmaktadır. Antioksidan özelliği ile hücre yenilemesine katkıda bulunan nar suyu etkileri itibariyle kanserli hücrelerle savaşırken, metabolizmayı bir kalkan gibi korur. Ancak kanser hastalarının kemoterapinin etkilerini ortadan kaldırdığı için kemoterapi almadıkları zaman dilimlerinde tüketmelerinde fayda vardır. 

Yaşam Enerjimizi Besleyen Saf Bir Kaynak: Nar Mucizesi

Nar Suyunun Faydaları Saymakla Bitmiyor


Diğer tüm kırmızı meyveler gibi nar da oldukça yoğun bir antioksidan deposudur. İçerdiği zengin polifenol sayesinde hücreleri yenileyen nar suyu, hücreleri koruyan çok güçlü bir savaşçıdır. Antioksidan özelliği bulunan nar aynı zamanda beslenme bozukluklarında ki dengesizlikleri, hava kirliliğinin olumsuz etkilerini ve stresi düzenlemeye yardımcı olur. Konsantrasyonu arttırıcı ve hafızayı güçlendirici özelliğinden dolayı alzheimer hastaları üzerinde de güçlü etkileri bulunmaktadır.

Günde bir bardak nar suyu tüketmek günlük C vitamini ihtiyacının %25'ini tek başına karşılarken, potasyum ve demir ihtiyacınızın da büyük bir bölümünü karşılar. Egzersiz öncesi vücudunuza enerji depolayarak, egzersiz sırasında kan şekerinizin düşmemesini ve daha enerjik hissetmenizi sağlar.

Düşük kalorili bir içecektir. Bir bardak ortalama 200 ml olup sadece 200 kaloridir. Üstelik zengin lif içeriğine sahip olması doyma hissi verir ve bağırsak sağlığını koruyucu özelliğe sahiptir. Bu nedenle kilo vermek isteyenlerin ve diyet listelerinin vazgeçilmez içeceklerinden olan nar suyu sağlık açısından oldukça yararlıdır.

Akdeniz'in bereketli topraklarında filizlenen nar ağaçlarından günlük olarak toplanan ve aynı gün üretilip şişelenen Jr. Sous Chef marka nar suyu, tüm katkı maddelerini reddeden, renklendirici içermeyen ve narın gerçek özünden elde edilen %100 organik bir içeriğe sahiptir. Kahvaltı sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak Jr. Sous Chef marka nar sularını serinlemek istediğiniz her an tüketebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe