Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Organik ve Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı bir yaşamın en temel ilkesi, organik beslenmedir. Organik beslenme diğer kelime anlamı ile doğal beslenmedir. Günümüzde birçok doğ...

Organik ve Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı bir yaşamın en temel ilkesi, organik beslenmedir. Organik beslenme diğer kelime anlamı ile doğal beslenmedir. Günümüzde birçok doğal ürün, kişilerin kendi üretim ile yer almaktadır. Sağlıklı beslenme, vücudumuzdaki birçok hastalığında önüne geçer. 7'den 70'e herkesin uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesinde doğal (organik) beslenme gereklidir.


Doğal (Organik) Beslenme Nedir?

Doğal beslenme, içeriğinde organik besinleri yer edinen bir beslenme biçimidir. Doğal besinler herhangi bir tarım ilacı kullanılmamış, kimyasal maddeler ile şekillendirilmemiş besinlerdir. Doğal olarak topraktan sofraya geldiği takdirde, organik bir beslenme oluşur. Organik beslenme kanser ya da bu tarz riskli hastalıklar için gerekli olan bir durumdur. Doğal üretim, günümüzde çoğu kişinin kendi bahçesinde ürettiği belirli besinler ile oluşmaktadır. Birçok meyve, sebze ilaç kalıntıları ile birlikte oldukça büyük ve parlak bir görünüme ulaştırılır. Ancak böyle olduğu takdirde içeriğindeki besin değerini de kaybeder. Bu durumda da sağlığımız için zararlı bir durum haline gelir.


Organik Beslenmenin Faydaları Nelerdir?

Organik beslenme, hem çocuklarımız hem de kendi sağlığımız için önemli olan bir beslenmedir. Renklendirici, yapay olarak bulunan koruyucular ya da zararlı katkı maddelerinin içermediği her türlü organik gıda, kişilerin tüketiminde ideal olarak bulunan gıdalardır. Çocukların gelişiminde, sağlıklı beslenme genel olarak önerilmektedir. Doğal olarak bulunan gıdalar, içeriğinde yer edinen vitamin ve mineral açısından da, yüksek içeriklidir. Bu durumda da birçok hastalıkla mücadele eden kişiler için organik beslenme fazlasıyla faydalıdır. Doğal besinler aynı zamanda içeriğinde antioksidan bulundurur. Böylelikle, kanser ya da buna benzer riskli hastalıklar için koruyucu olarak yer edinir. Beslenme konusunda birçok doktor tavsiyesi de bu konuyla ilgilidir.


Organik Ürünlerde Besin Değeri

Sağlıklı beslenme, günümüzde birçok kişinin tercih ettiği bir beslenmedir. Ancak gelişen ve ilerleyen gıda sektörü ile birlikte besin değerlerine zararlı katkı maddeleri eklenmektedir. Bu durumda, birçok hastalığın oluşmasına sebep oluşturur. Besin değeri yapılan araştırmalara göre organik ürünler ile organik olmayan ürünler arasında farklılık göz etmektedir. Organik ürünler, yüzde 79 oranında sağlıklı antioksidanlar içermektedir. Fakat organik olmayan ürünlerde ise yüzde 10 civarında antioksidan bulunur. Vücudumuzun gün içerisinde daha dirençli ve dinç olması için besin değerleri dikkate alınarak, tüketim yapılmalıdır.


Organik ve Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Beslenmede Akıllıca Seçim

Severek tüketilen birçok ürün içerisinde şeker ve yağ bakımından, kimyasal maddeler bulunmaktadır. Organik beslenme konusunda dikkatli olan kişiler için akıllıca bir seçim yapıldığı takdirde sağlıklı beslenilebilir. Ürünlerin yağ ve şeker oranları dikkate alınarak, sağlığımız için doğru bir beslenme yapmış oluruz. Kocaeligo.com  sitesi içerisinde sağlıklı ve organik beslenme ile ilgili birçok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda sağlığınız hakkında bilmeniz gereken önemli tüyolar da buradan elde edilir. Sağlıklı beslenme konusunda doğru bilinen bir takım yanlışlar hakkında aydınlanabilirsiniz.


Neden Hazır Gıda ?

Günümüzde   teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte, gıda sanayisinde bulunan ilerlemede makineleşme sağlamıştır. Bu durumda da ürünlerin olduğundan daha büyük, daha parlak, daha canlı ve tüketicinin ilgisini çekebilmesi adına içeriğine katkı maddeleri ilave edilmiştir. Böylelikle ürüne ilk baktığınız anda, oldukça canlı görünmesi hormonel olarak oynanmasından kaynaklanmaktadır.


Fakat sürekli olarak hazır gıdaların tüketilmesi doğru değildir. Aşılanmamış, kimyasal maddeler ile görünümüyle oynanmamış organik gıdalar tüketilmelidir. Organik ürünler tarımdan sofraya gelen ürünlerdir. Kocaeligo.com sitesi içerisinde, organik beslenme ve hazır gıda tüketiminin zararları hakkında merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz. Bununla birlikte çocukların gelişimine önemli fayda sağlayan yiyecekler hakkında da bilgi edinilebilir. 

 

https://kocaeligo.com/saglik-sirlari-guncel


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |