Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kinoa Tohumu ile Nasıl Zayıflanır?

Kinoa tohumu ile sağlıklı bir şekilde kilo vermeye, yağ yakmaya hazır mısınız? Kinoa diyetini, faydalarını, kinoa diyetinin nasıl yapıldığı...

Kinoa Tohumu ile Nasıl Zayıflanır?

Kinoa tohumu ile sağlıklı bir şekilde kilo vermeye, yağ yakmaya hazır mısınız? Kinoa diyetini, faydalarını, kinoa diyetinin nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. Bir de sizlere sağlıklı bir kinoalı salata tarifi paylaşacağız.


Kinoa Tohumu Nedir?

Kinoa aslında daha çok Latin Amerika kültürüne ait bir besindir. Susam familyasından olan bu besin, yuvarlak beyaz taneli, siyah ya da kırmızımsı renkleri olan bir besindir. Kinoa, glüten içermediğinden dolayı vegan ve vejeteryan beslenme açısından oldukça ideal bir besin kaynağıdır. İçeriğinde A,B,C,D ve K vitaminleri haricinde kalsiyum, potasyum ve demir gibi maddeler barındırır.


Glütensiz Kinoa Tohumu protein bakımından oldukça zengindir. Doğru tüketildiği takdirde uzun süre acıktırmayan ve iştah azaltmada, metabolizmayı hızlandırmada oldukça etkilidir. Ödem ve toksinleri vücuttan atmaya yarayan kinoa, sindirilebilir özelliği ile de kabızlık önleyicidir.


KİNOA İLE SAĞLIKLI VE ETKİLİ ZAYIFLAMA YÖNTEMİ

Kinoa, diyet yapan kadınların mutfağında mutlaka bulundurması gereken besinlerin başında gelir. Oldukça fazla protein bulunduran kinoa, akşam yemeklerinde sofraya ekleyeceğiniz pirinçli tariflerin yerine koyabileceğiniz en sağlıklı besindir. Eğer protein eksikliğiniz varsa Kinoa diyeti ile hem eksikliğinizi tamamlayabilir, hem de formunuzu yakalayabilirsiniz! Kinoa’yı şu şekillerde kullanabilirsiniz;


Kahvaltıda; Yoğurda eklenmiş meyve ile üzerine serpiştirilmiş kinoa tüketebilirsiniz.

Smoothielerinize kinoa ekleyebilirsiniz.

Omletinizin içine kinoa ekleyebilirsiniz.


Öğle ve Akşam; Pilav yapar gibi yapabilir ya da haşlanmış olarak salatalara ekleyebilirsiniz.

Sebzelerle birlikte tüketebilirsiniz.

Dolma yaparken iç harcını pirinç yerine kinoa ile hazırlayabilirsiniz.


Ara Öğünlerde; Leziz bir Kinoa Puding hazırlayarak doyurucu ve lezzetli bir ara öğün yiyebilirsiniz.

Yoğurt ve kinoa karışımını tüketebilirsiniz.


KİNOA NASIL KULLANILIR ?

Kinoayı bol suyun içinde güzel bir şekilde yıkadıktan sonra ılık suda 15 dakika bekletip süzün. Yumuşak bir kıvam alana kadar orta ateşte üzerini geçecek kadar su ile pişirin. Kinoanız hazır 😊

Kinoayı kullanmadan önce en az 30 dakika suda bekletin. Böylece daha kıza sürede pişecek ve kinoadaki enzimler suya geçmiş olacaktır.


KİNOA NERELERDE KULLANILIR ?

Kinoayı haşladıktan sonra isterseniz salatanıza, isterseniz yoğurdunuza ve hatta çorbanızın içine dahi ekleyebilirsiniz. Ayrıca kavurduktan sonra rondodan geçirip un haline getirdiğiniz kinoaları hamurişlerinde, kek ve kurabiye tariflerinde kullanabilirsiniz. Biraz taze soğan, nar ekşisi, maydonoz, domatesle harika bir kinoa kısırı yapabilirsiniz 😊


KİNOALI SALATA TARİFİ

MALZEMELER

·         100 gr Kinoa,

·         Yarım Kabak,

·         1 Kırmızı Biber,

·         150 Gr Bezelye,

·         1 Adet Domates,

·         1 Diş Sarımsak,

·         Çeyrek Demet Maydonoz,

·         6-8 Yaprak Nane,

·         Yarım Limon,

·         1 Portakal,

·         Yarım Çay Kaşığı Şeker

Soteleme İçin;

·         Yağ

·         Tuz

·         Karabiber

·         Krema


HAZIRLANIŞI

Kinoayı ılık su ile pişirelim. Sarımsak, kabak, biber ve domatesi küp küp doğrayalım. Tavaya yağ ekleyerek sebzeleri soteleyelim. Üzerine şeker, tuz, karabiber ekleyelim. Maydonoz ve naneyi ince bir şekilde kıyalım. Tüm malzemeleri kinoayı da ekleyerek bir kapta harmanlayalım. Limonu da ilave ettikten sonra krema ile servis edelim.

AFİYET OLSUN 😊

KİNOA TOHUMU BESİN DEĞERLERİ

Kinoa (Çiğ) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 367 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Su Bardağı (200 ml lik) yani 126 gramlık miktarında Kinoa (Çiğ) 463 kalori bulunmaktadır.

Kinoa Tohumu ile Nasıl Zayıflanır?

Kinoa tohumunu marketlerden, çeşitli internet sitelerinden 15-50 TL arası fiyatlarla temin edebilirsiniz.

 

KİNOA ÇAYI İLE ZAYIFLAMA

Kinao çayının iştah kapatan bir özelliği vardır. Düzenli tüketildiğinde daha az yemek yememizi sağlar. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırır. Kinoa çayını bilinçli ve doğru bir şekilde tüketmek gerekiyor. Aksi takdirde fazla kullanım mideye zarar verecektir. Etkisini görebilmek için günde 2 fincan tüketmek yeterli olacaktır. Toklu hissi vermesi amacıyla aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.


KİNOA ÇAYI NASIL HAZIRLANIR ?

Kinoa tohumu çayını paketler halinde pek çok yerden temin edebilirsiniz. 1 su bardağı sıcak suya kinoa çayı paketini ekleyin ve 3 dk demleye bırakın. 3 dk sonra paketi içerisinden çıkararak tüketebilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe