Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kadın Özel Dedektif

Akçayel Özel dedektiflik Bürosu olarak meslek hayatımıza başladığımızdan bu yana kadromuzda her zaman kadın özel dedektif ve araştırma gör...

Kadın Özel Dedektif

Akçayel Özel dedektiflik Bürosu olarak meslek hayatımıza başladığımızdan bu yana kadromuzda her zaman kadın özel dedektif ve araştırma görevlileri bulunmuştur. 

Meslekte yıllar geçirmiş olmamıza rağmen kadın özel dedektifler hala insanlar için çok ilginç gelmektedir. Ülkemizde özel dedektif denildiğinde insanların aklına genellikle erkekler gelmektedir. Ancak Akçayel özel dedektif bürosu olarak kadınların bu sektörde farklı düşünce yapıları ve çok fazla avantajı olduğunu düşündük ve bayan özel dedektif ve araştırmacılarımızı hep teşvik ettik. 

Sizin için bu makalede Akçayel özel dedektif bürosunda özel dedektif olarak çalışan bir bayan ile sohbet ettik ve bunu sizin ile paylaşıyoruz. 

Nasıl özel dedektif oldun? 

Eski bir arkadaşım İstanbul’da bir özel dedektif firmasında çalışıyordu. Anlattıkları yaptıkları çalışmalar hakkında söyledikleri beni etkiledi ve bu meslekte benimde yerimin olması gerektiğini düşündüm. 

İş hayatında bir günün nasıl geçiyor? 

Normal bir günüm yok 😊 Çoğu kişi bundan hoşlanmaz ama benim için bu çok iyi. Özel dedektif mesleğinde sabit mesai saatleri yok ve sizinle aynı şekilde çalışan ve anlayışlı bir ekibinizi olması bu konuda bana çok yardımcı oluyor. 

İnsanları mı takip ediyorsunuz? 

Özel dedektif mesleğine ilk başladığım yıllarda evet ama zaman geçtikçe farklı problemlerde de çalıştığım için deneyimlerim arttı şimdi farklı konularda da bize başvuran müşterilerimize de yardımcı olabiliyorum. 

Sadece eş takibi mi yapıyorsunuz? 

Hayır sadece eş takibi yapmıyoruz. Ayrıca takip gözetleme bir soruşturma için yararlı bir araçtır ama bir soruşturmayı çözmede sadece bir parçadır. Farklı şartlara göre farklı çalışma yöntemleri ile sonuca hızlı ve en güvenilir şekilde ulaşmayı hedefleriz. 

Sadece İstanbul’da mı çalışıyorsunuz? 

Kesinlikle hayır özel dedektif firmamız başta Türkiye ve Kıbrıs olmak üzere Dünyanın her yerinde araştırma ve gözetim hizmetleri vermektedir. 

Tek olarak mı çalışıyorsunuz yoksa bir ekip çalışması mı söz konusu? 

Bu çalışma şartlarına göre değişkenlik göstermektedir. Örnek vermek gerekirse tek bir erkek veya tek bir kadın dikkat çekerken bir çift o bölgede daha doğal görünür ve dikkat çekmez. 

İnsanları gözetlemek zor mu? 

Kesinlikle evet. Gözetleme filmlerde görüldüğü gibi izlemeye başladıktan 3 -5 dakika sonra hareket olacak veya istediğimiz belgeleri elde edeceğimiz bir durum değildir. Bir barın kapısında kimseyi şüphelendirmeden 6-7 saat beklemek ve konsantrasyonunuzu hiç kaybetmemeniz gerekmektedir. Kafınızı bir an olsun başka bir tarafa çevirdiğinizde beklediğiniz o anı kaçırmış ve o kadar saati çöpe atmış olabilirsiniz. 

Ailenizin bu mesleği seçmenize tepkisi ne oldu? 

Özel dedektif olmaya karar verdiğimde boş boş baktılar çünkü bu mesleğin bu ülkede bile olmadığını düşünüyorlardı. Zamanla alıştılar ama düzenli bir hayatımın olmaması onları pek memnun etmese de mesleğimi sevdiğimden dolayı desteklediler. 

Mesleği ne kadar süre daha yapmayı düşünüyorsunuz? 

Sağlığım el verdiğinde özel dedektif mesleğine devam etmek istiyorum. Çünkü bir özel dedektif sadece gözetleme yapmaz farklı konularda da tecrübeler edinerek soruşturma yapabilir. 

Bu konulara örnek verebilir misiniz? 

Dolandırıcılık, kurumsal araştırmalar,özgeçmiş araştırmaları, kayıp kişilerin bulunması gibi konuları söyleyebilirim. 

Diğer kadınların da bu mesleği tercih etmesini tavsiye edebilir misiniz? 

Ülkemizde erkek araştırmacılar daha fazla fakat özel dedektif mesleği tanındıkça farklı soruşturma dosyaları ortaya çıkıyor ve bu da kadın özel dedektif gereksinimi artırıyor. Ama cinsiyet ayırımı yapmadan söylemek gerekirse bu mesleği yaşam tarzı olarak düşünebilecek kişilerin bu işi yapması gerekir. Hayatınz özel dedektif mesleğine göre şekilleniyor. 

Akçayel Özel Dedektif Bürosu

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |