Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kuruyemiş Üreticisinden Lezzetli Kuru Meyveler

Kuru meyvelerin bu kadar çok sevilen ve tercih edilen besinler olmasının arkasında pek çok haklı neden bulunuyor. Bu kadar çok tüketildikl...


Kuru meyvelerin bu kadar çok sevilen ve tercih edilen besinler olmasının arkasında pek çok haklı neden bulunuyor. Bu kadar çok tüketildikleri için de insanlar artık değişik kombinasyonlar içeren kuruyemiş karışımları aramaya başladılar. Lüks kuru meyve karışımımız lezzet, kolaylık ve sağlık arayan herkesi memnun edecek şekilde hazırlandı. İçeriğinde yaban mersini, turna yemişi gibi son dönemlerin en popüler meyvelerinden bulunduran lüks kuru meyve karışımında aynı zamanda tazelerini bulmakta pek çok insan zorlandığı böğürtlen ve ahududu da bulunuyor. Hepsinin yanında yılda sadece bir ay tazesine ulaşabildiğimiz vişne de yer alıyor. Çalı meyvelerinin ağırlıkta yer aldığı bu nefis karışım herkesin gözdesi olmaya aday.

Besin Değerleri

Lüks kuru meyve karışımı sağlıklı beslenmek isteyen ve yeni şeyler denemek isteyen herkesin günlük hayatına girmeli. Kırmızı ve mor çalı meyvelerinin faydaları beslenme uzmanları tarafından sıklıkla tekrar ediliyor. Örneğin böğürtlen yüksek miktarda içerdiği lifle bilinen bir meyve. Kuru böğürtlenin 100 gramındaki lif oranı tazesinden çok daha fazla oluyor. Yüksek lif yeterince su ile birlikte tüketildiğinde midede şişer ve daha fazla yer kaplar, bu da tokluk hissinin daha uzun süreli olmasını sağlar. C vitamini açısından da zengin olan kuru böğürtlen özellikle de kış aylarında soğuk algınlığına karşı korunma için iyi bir seçim olacaktır. Kan pıhtılaşmasını hızlandıran böylece de açık yaraların onarımı için çok gerekli olan ve pek fazla meyve-sebzede bulunmayan K vitamini de kuru böğürtlen içinde yoğun bir şekilde bulunur. Beynin hızlı bir şekilde çalışması için gerekli olan polifenole de sahip olan böğürtlen özellikle de öğrenciler tarafından bol bol tüketilmeli.

Lüks kuru meyve karışımı içinde bulunan ahududu da tıpkı böğürtlen gibi antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir. Yaşlanmayı geciktirici ve kanseri önleyici antioksidanlar içeren kuru ahududu aynı zamanda en düşük şekere sahip meyvelerden biridir. İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlayan ahududu kilo vermek ya da kilosunu korumak isteyenlerin seçimi olmalıdır. Diyabeti önleyen ve hafızanın daha güçlü olmasına yardımcı olan kuru ahududu her yaştan insanın günlük beslenme düzenine katılmalı.

Bu karışımdaki tek çalı meyvesi olmayan kuru vişne ise tıpkı diğer meyveler gibi antioksidan açısından zengindir. Spor ve egzersizden sonra yorulan kasların iyileşmesini hızlandırmak için çok faydalı bulunan kuru vişne sağlıklı bir uyku için de tercih edilebilir. Kalp ve eklem hastalıklarını önleyen bu meyve mayhoş tadıyla pek çok insanın favorileri arasında yer alır.

Yaban mersini bu lüks kuru meyve karışımının kraliçesi olabilir. Koyu kırmızı rengi, ekşi ve tatlı tadıyla son dönemin favori kuru meyvelerinden biri olan kuru yaban mersini yoğun miktarda lif içerir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi vererek kilo korumasına yardımcı olan yaban mersini aynı zamanda dasindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Turna yemişi ise en yüksek miktarda antioksidan içeren gıdaların başında geliyor. Yaşlanmayı geciktiren, kanser ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olan antioksidanlardan günlük ihtiyacınızı almak için turna yemişi çok iyi bir seçim olacaktır.

Kuru meyve siparişlerinizi çerezciyiz.biz üzerinden güvenle verebilirsiniz.

Kullanım Alanları

Lüks kuru yemiş karışımını ara öğünlerde bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Meyvelerin içerdiği düşük şeker oranı kan şekerinizin aniden yükselmesini önleyecektir, içerdiği lif tokluk hissinizi uzatacaktır. Sabah kahvaltılarda yoğurt eşliğinde yenilebilir, evde yapılan granola gibi kahvaltılık gevreklere eklenebilir. Kendi karışık çerezinizi lüks kuru meyve karışımı kullanarak yapabilirsiniz. Biraz fındık, ceviz ya da badem ile son derece dengeli ve besleyici bir gıda olacaktır.

Lüks kuru meyve karışımı kek ve kurabiye gibi hamurişlerinin içinde kullanılabilir, tatlılarınıza lezzet katacaktır. Bir miktar sıcak su ve dilerseniz bal ile bir gece bekletip pişirebilirsiniz. Oluşan şerbetli meyve dondurmalarla ve yoğurtla misafirlerinize ikram edebeileceğiniz gösterişli tatlılar yapabilirsiniz. Tatlı krizlerinizde, hele ki diyet yapıyorsanız fazla kalori almak istemiyorsanız mutlaka lüks kuru meyve karışımını tercih etmelisiniz. Tazelerini kolayca bulamayacağınız meyveleri yıl boyu tüketmek istiyorsanız mutfağınızdan lüks kuru meyve karışımını eksik etmeyin.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe