Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Burun Eğriliği Ameliyatı Nasıl Yapılır, Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı

Burun ve kemik yapılarının eğri olması burun eğriliği deformasyonunu ortaya çıkarmaktadır. Tıpta bu duruma septum deviasyonu denilmektedir. ...

Burun ve kemik yapılarının eğri olması burun eğriliği deformasyonunu ortaya çıkarmaktadır. Tıpta bu duruma septum deviasyonu denilmektedir. Septum, burnun içinde ve her iki burun deliğini birbi-rinden ayıran kıkırdak duvara verilen isimdir. Deviasyon ise eğrilik veya yamukluk anlamına gelir.

Burun eğriliğinin esas sebeplerini iki başlık altında toplayabiliriz. İlk sebep, genetiğe göre kalıtsal olan ve kuşaktan kuşağa geçen özelliklerimizden kaynaklanmaktadır. Diğer bir sebebi ise buruna alınan darbelerdir. Yaşamınızın hangi döneminde olursanız olun, burun yüzeyine aldığınız darbe veya darbeler burun eğriliğine sebep olmaktadır. Özellikle çocuk yaşlarda düşme, çarpma, vurma vs. gibi yaşanılan durumlarda burun eğrilir ve gelişimini deformasyonlu olarak tamamlar. Bu da ileri dönemde kişi için bir çok sorunu beraberinde getirir.

Burun eğriliği, fiziksel olarak burnun dış görünüşte tabir-i caiz ise yamuk görünmesine sebep olur. Karşınızdaki kişiye bakarken bilinçaltı olarak ilk buruna bakılmaktadır. Burundaki eğrilik ve yamuk-luk sebebiyle, yüzdeki diğer güzellikler dikkat çekmemektedir.

Fonksiyonel açıdan ise çok daha büyük zararları mevcuttur. Deviasyona sahip olan burun, nefes alamama problemleri yaşatmaktadır. Doğru ve yeterli oksijen miktarını sağlayamayan vücutta bağı-şıklık sistemi düşük olduğundan hastalıklara davetiye çıkarmakta ve aynı zamanda sürekli yorgun-luk, halsizlik, uykusuzluk, göz altı kararmaları gibi durumlar yaşatabilmektedir. Zamanında müdaha-le edilmeyen deviasyon problemi, uzun yıllar yeterli nefes ve oksijen miktarını sağlayamadığı için ileri yaşlarda solunum ve akciğer sorunları yaratmaktadır.

Burun eğriliği ameliyatlarında kullandığımız teknik, tüm ameliyatlarımızda olduğu gibi kapalı ve atravmatik teknik ile mümkündür. Kapalı ve atravmatik teknik ile burunda, ameliyata dair kesi veya iz olmamaktadır. İyileşme süreci açısından diğer teknikler ile kıyaslandığında çok daha avantajlıdır. Burnun dış görünümünü düzeltmek amacıyla orta hatta almak için yapılan estetik cerrahisi ile birlikte burnun deviasyon problemlerine de müdahaleler yapmaktayız. Bu sayede hem görsel olarak yüze uygun bir burun hem de fonksiyonel olarak sağlıklı nefes alabilen bir buruna sahip olmak mümkün-dür.

Burun ameliyatlarımızı genel anestezi altında gerçekleştirmekteyiz. Genel anestezi uygulandığı için, ameliyattan sonra 1 gece hastanede gözlem altında kalınması önerimizdir.

Eğri burun deformasyonu, zor burun yapılarından biridir. Bu deformasyona yapılacak olan müdaha-leler elbette kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Burun eğriliği ameliyatı ile ilgili detaylı mu-ayene ile yapılacak işlemler Doktor tarafından belirlenmeli ve hastaya aktarılmalıdır.

Burun Eğriliği Ameliyatı Nasıl Yapılır, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı, konu hakkında daha detaylı bilgi için;

https://www.suleymantas.com.tr/burun-egriligi-ameliyati-nasil-yapilir/
https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/
https://drsuleymantas.com/rhinoplasty/
https://drsuleymantas.com/before-after-gallery/
https://en.suleymantas.com.tr
https://www.tasklinik.com
https://www.nosejobturkey.org
www.tashairclinic.com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |