Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Dalından sofraya: Nazade Zeytinyağları

Zeytinyağları insan sağlığında ve özellikle kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili olması, tekli, doymamış bir yağ olmasındandır. N...

Zeytinyağları insan sağlığında ve özellikle kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili olması, tekli, doymamış bir yağ olmasındandır. Nazade bu işi biliyor…

Yazan: Sevda KÖYÜSTÜ

Dünyadaki en özel nimetlerden biridir zeytin. Yaratıcının bir armağanıdır ve eşsizdir. Siyahından yeşiline, salamurasından kırmasına her hâli güzeldir zeytinin. Her hâli güzel olmasına güzeldir de en güzel hâli zeytinyağıdır bence.

Zeytinyağı leziz bir mucizedir ve bu mucizenin en güzeli bizim topraklarımızdan elde edilir. Zeytinyağı yapımı zahmetlidir, emek ve sabır ister. Öncelikle iyi zeytinler yetiştirmek, sonra da bu zeytinlerden en uygun teknikle iyi yağlar elde etmek gerekir. Yağ yapımı öyle herkesin harcı değildir; bilgi, emek ve çaba ister. Bu nedenle iyi yağa ulaşmak kolay değildir.

Zeytinyağının kıymetini bilen insanlar kaliteli yağın peşindedir. Piyasadaki ürün çeşitliliğine bakıldığında iyi zeytinyağına ulaşmak isteyenlerin işi zor görünmektedir. Onlarca marka onlarca çeşit arasından en uygununu seçmek hiç de kolay değildir.

Ben de bir zeytinyağı tutkunu olarak yıllarca iyi yağın peşinde koştum. Hangi markayı, hangi ürünü tercih etmeliydim? Olumlu olumsuz pek çok deneyimim oldu. Sonunda aradığım kaliteyi Nazade zeytinyağlarında buldum.

Nazade ile yağ konusunda titiz bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıştım. İyi ki de tanışmışım! Şimdi soframdan eksik etmiyorum kendisini. Nazade, Serhat Susuzluoğlu ve Semih Sabahattin Adıyama’nın sahibi olduğu kaliteli zeytinyağı firması. Sadece zeytinyağıyla kalmayıp zeytinyağı sabunu da üretiyorlar. Ben hem yağlarını hem de sabunlarını kullanıyorum ve çok memnunum.

Nazade’de Ayvacık Assos Kozlu yöresine ait enfes zeytinler, uzman bir ekip tarafından son sistem İtalyan kontinü makinelerinde el değmeden sıkılarak özenle şişeleniyor. Serhat Susuzluoğlu ve Semih bey ikisi birlikte hem şirketin sahipleri hem de ekibin başında sürekli beraber bu işi harika yürütüyorlar. Yeme içme sektörünün deneyimli ve başarılı ismi Serhat Susuzluoğlu ve Semih Sabahattin Adıyaman şehrin karmaşasından ve stresinden bunalıp bir zeytin ağacının gölgesinde dinlenme isteğiyle birlikte yola çıkan muhteşem ikili. Nazade, zeytinin değerini ve kıymetini bilen ellerde hayat bulan doğal zeytinyağları ve zeytinyağı sabunları üretiyor.

Nazade’nin başarısındaki çok önemli bir sır firmanın yer seçimi bence. Kaz Dağlarından gelen yüksek oksijen, Ege’nin iyotlu sularıyla birleşip toprağa düşünce asit oranı düşük ve kaliteli zeytinlerin yetişmesine imkân veriyormuş. Nazade tesisleri için Ayvalık Assos Kozlu yöresi bu nedenle tercih edilmiş. Bugün belki bizler bu güzel coğrafyaya bizzat gidemesek de Kozlu’nun enfes zeytinyağları Nazade aracılığıyla tüm Türkiye’ye hatta tüm dünyaya ulaşıyor.

Peki, bizler Nazade ürünlerine nasıl ulaşabiliriz?


Nazade zeytinyağlarının İstanbul’daki merkez ofisi Erenköy’dedir. http://www.nazade.com/ adresinden ya da https://www.instagram.com/Nazadenazade/ sosyal medya hesabından ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da Nazade ürünlerinin satıldığı bazı yerler ise şöyledir: Palmiye Doğal Ürünler (Maltepe), Üsküdar Balık Pazarı, Furkan Doğal Ürünler, Çekmeköy Süt Evi, Altınsu Gıda (Kozyatağı) Arnavutköy Peynircisi. Beylikdüzü Mega Fırın,Sapanca Kilerden Doğal,Çekmeköy Sütevi,Yakacık Aydos Ustalar Baharat, Koşuyolu Ezineli Gurme,Kozyatağı Altınsu Gıda Market, Kavacık Bereket Fırın…

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe