Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Yağ Aldırma Ameliyatı

Yağ aldırma çok popüler bir işlem olsa da, birçok insan aslında tam olarak ne olduğunu bilmiyor. İnternette yazılan yorumlara bakarsanız, bi...

Yağ aldırma çok popüler bir işlem olsa da, birçok insan aslında tam olarak ne olduğunu bilmiyor. İnternette yazılan yorumlara bakarsanız, birçok kişinin yağ aldırmayı bir kilo verme yöntemi olarak algıladığını ve mide ameliyatları gibi çok daha invazif ameliyatlarla benzer olarak değerlendirdiğini görebilirsiniz. Aslında liposuction da denilen yağ aldırma, az derecede invazif, yani vücuda müdahalenin diğer ameliyatlara göre daha az olduğu bir işlemdir. Ayrıca temel farkı kilo verme amaçlı yapılmamasıdır. Yağ aldırarak kilo vermeyi hedeflemek doğru olmaz. Yağ aldırma ameliyatı vücudu yeniden şekillendirmek için uygulanır. Yani eğer bir kişi basenlerinin geniş olmasından rahatsızsa ve diyet ve spor yapmış olmasına rağmen basenleri hala vücudunun geri kalanından daha geniş görünüyorsa, liposuction yaptırması uygun olur. Böyle bir kişi liposuction yaptırdığında etkisi sadece basenlerine olacaktır, genel bir kilo kaybı yaşamayacaktır.


Yağ Aldırma Nasıl Yapılır

Liposuction temelde kanül denilen çubuklar yardımıyla deri altına inilerek yağ hücrelerinin vakumlanması işlemidir. İşlemin lazerle ve ultrasonla yapılan çeşitleri olduğu gibi, lipomatik denilen ve titreşimli çubuklar yardımıyla yapılan bir çeşidi de mevcuttur. Kime hangi yöntemin uygulanacağı, kişinin durumuyla ve ulaşmak istediği görüntüyle ilgilidir. Her yöntemin avantajları farklıdır. Yağ aldırma ameliyatı kişiye özel tasarlandığından, birçok değişken karar vermekte göz önüne alınır.

İşlem yapılmadan önce doktorunuz sizinle bir görüşme yapar. Bu görüşmede bedeninizin mevcut durumunun, herhangi başka bir rahatsızlığınız olup olmadığının ve ulaşmak istediğiniz beden şeklinin anlaşılması çok önemlidir. Bunlar anlaşıldıktan sonra doktorunuz size opsiyonlarınızı sunar ve birlikte bir karar verirsiniz. Bundan sonra işlem için tarih alınır ve işlem öncesi doktorunuz bedeninizde nerelerden ne kadar yağ alacağını çizerek belirler. İşlem lokal anestezi ile yapılabildiği gibi bazen genel anestezi de uygulanabilir. İşlemin yapıldığı bölge sayısı, genişliği ve kullanılan yönteme göre işlem bir ila beş saat arasında sürer. Yağ aldırma ameliyatı sonrası eğer lokal anestezi yapılmışsa kişinin hastanede yatması gerekmez. Genel anestezi uygulamalarında bir gece hastanede yatılması gerekebilir, buna doktorunuz karar verecektir. Genellikle işlemden birkaç saat sonra doktorunuz sizi kontrol eder ve taburcu edilirsiniz.

Yağ Aldırma Ameliyatı Sonrası İyileşme Dönemi

İyileşme döneminde ilk beş gün duş almanız tavsiye edilmez. Evde geçireceğiniz toplam süre yaklaşık on beş gündür. On beş günün sonunda eğer her şey yolunda gidiyorsa, işinize dönebilirsiniz. Doktorunuz bir korse giymenizi önerecektir. İlk bir ay bu korseyi doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanız çok önemlidir. Korse kullanımı deri sarkmalarını önleyen en önemli araçtır. Bir ay geçtikten sonra da doktorunuz yarı zamanlı korse giymeye devam etmenizi isteyebilir.

Yağ aldırma ameliyatı sonrasında morarma ve ödem görülmesi normaldir. İlk 24 saat hafif akıntı olabilir fakat devam ederse doktora başvurulması gerekir. İşlem sırasında lokal anestezi ve sedasyon uygulaması yapıldığından ağrı ve acı hissedilmez. İşlem sonrasında hissedilen ağrılar ise doktorunuzun reçete edeceği ağrı kesiciler ile kolaylıkla kontrol altında tutulan ağrılardır ve birkaç gün içinde geçer. İyileşme sürecinde özellikle ilk on beş gün spor yapılmamalıdır. Daha sonra hafif yürüyüşler yapılması önerilir. Eğer ağır spor yapan biriyseniz, eski temponuza dönmeniz üç ayı bulabilir. Vücudun kendini toplarlaması ve yeni şeklini alması yaklaşık bir buçuk iki ay sürer. Bu süreçte günlük hayatınızı sürdürebilir, işinize gidebilir toplantılarınıza katılabilirsiniz.

Liposuction yani yağ aldırma ameliyatı sanılanın aksine bir vücut şekillendirme yöntemidir ve diğer ameliyatlara göre hem uygulaması hem de iyileşme süreci çok kolay olan bir yöntemdir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

1 yorum

  1. peki istenilen bölgeleri nasıl belirliyorsunuz? acısı sızısı çok var mı?

    YanıtlaSil

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe