Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Türkler Heyecanla Dünya Kupası’nı bekliyor

Bu yıl Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı yer alamıyor. Ancak bu Türklerin turnuvaya olan ilgisini azaltmamış dur...

Bu yıl Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı yer alamıyor. Ancak bu Türklerin turnuvaya olan ilgisini azaltmamış durumda. Şimdiden pek çok barda önemli maçlar için rezervasyonlar dolmuş şekilde.

Genellikle Almanya, İspanya, Brezilya gibi güçlü bir ekibin kupayı alması düşünülürken Türkiye öncelikle Rusya, İran ya da Tunus’un bir sürpriz yapmasını, gruplardan çıkma başarısı göstermesini istiyor. Bu isteğin başlıca nedeni ise yakın zamanda oynanan milli maçlarda alınan sonuçlar. Türkiye’nin yendiği İran veya berabere kaldığı Rusya ile Tunus’un tur atlaması 2018 Dünya Kupası’na katılamayan ay yıldızlıların gelecek dönem için olan umutlarını arttıracak.

Türkiye’nin en yakından takip ettiği takımların başında Almanya geliyor. Bunun nedeni de doğal olarak Türk kökenli futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan. Her iki futbolcunun başarısı Almanya hanesine yazılsa da Türk kökenli oluşlarından dolayı pek çok taraftarın da göğsü kabarıyor.

Almanya bu yıl da kupayı almaya en yakın ekiplerden biri. Hatta son hazırlık maçlarına kadar çoğu kişi tarafından tartışmasız şampiyon olarak düşünülüyorlardı. Ne var ki İspanya maçında oynanan oyun ve ardından gelen yenilgiler kafalarda Almanya’ya karşı soru işaretleri oluşturdu.

Bir başka grup ise Brezilya’yı destekliyor. Pele zamanında gelen Brezilya aşkı Türkiye’de hiç dinmedi. Bu Türk takımlarına transfer olan Brezilyalı oyuncuların karşılanmasında ve kimi zaman Brezilya milli forması ile dolaşan vatandaşlardan anlaşılıyor. Neymar’ın sakatlıktan çıkması da Brezilya’nın şampiyon olma ihtimalini arttırdı. Maçlar dışında spor yaparken sakatlanmak da oyuncuların en büyük sıkıntılarından. Çoğu futbolcudan daha şanslı olan Neymar’ın sakatlığı erken başladığı için milli oyuncu Brezilya’nın son hazırlık maçlarına yetişebildi.

Türkler kadar tüm dünyanın merakla beklediği bir diğer haber ise Mısır’ın yıldızı Muhammed Salah’ın iyileşme sürecinin ne aşamada olduğu. Liverpool’un Real Madrid ile oynadığı Şampiyonlar Ligi finalinde sakatlanan Salah büyük ihtimal Mısır’ın Dünya Kupası macerasında sahada yer alamayacak. Fakat, ufak bir umut olduğu için futbol severler Uruguay – Mısır maçını merakla bekliyor.

2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olan milli takımın başarısı o dönem bütün dünyanın ilgisini çekmişti. Şimdi benzer bir sürpriz başarıyı başka bir ülkenin başarıp başaramayacağı merak ediliyor. Muhammed Salah’ın yokluğunda Mısır’ın işi zor. Diğer yandan Türkiye ile berabere kalan Tunus, Portekiz ve İspanya ile oynadığı hazırlık maçlarında çok da beklenmeyen bir performans ortaya koydu ve dikkatleri çekti.

Türkiye’de bahis severler ise Brezilya ya da Almanya’nın gruplarından ikinci olarak çıkıp çıkmayacağına bakıyor. Zira iki takımdan biri grup ikincisi olursa finalde karşılaşması beklenen takımlar erken bir final oynayabilir. İspanya’nın Tunus ile oynadığı dostluk maçı sonrası da Portekiz’in İspanya’yı aynı taktik ile yenme ihtimali belirdi. Ancak İspanyolların buna ne derece müsaade edeceği bilinmez.

Dünya Kupası maçlarının merakla beklenme sebeplerinden biri de transferler. Turnuvada kendisini gösterecek kimi oyuncular Türk takımlarına transfer edilebilir. Bazen de bilinmeyen bir ismi kimi futbol severler turnuvadaki performanslarından hatırlar. Bu gibi durumlar için Dünya Kupası heyecan ile beklenir. Tabii takımların ellerinden çıkarmak istedikleri kimi oyuncuların bu dev organizasyondaki performansları da oldukça önemli. Bazen bir maçlık performansın bile futbolcunun piyasa değerinde iki milyon dolarlık artış sağladığı Dünya Kupası pek çok sebeple önem arz ediyor.

Türkler genellikle yürüyüş yapmayı spor olarak sayarlar. Dünya Kupası gibi önemli spor organizasyonları zamanı ise bu anlayış maçları izlemek olarak değişim gösterebilir. Sebep ne olursa olsun bu yıl da Rusya’daki turnunın başlamasını Türkler iple çekiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe