Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

İğne Oyaları Modelleri Hakkında Bilgiler

İğne oyaları modelleri çeşitli sayılardadır ve yapımı oldukça emek isteyen ürün olarak görülmektedir. Üç boyutlu bir görüntünün aktarılarak ...

İğne oyaları modelleri çeşitli sayılardadır ve yapımı oldukça emek isteyen ürün olarak görülmektedir. Üç boyutlu bir görüntünün aktarılarak ince el işçiliği ile yapımının tamamlanması ile ortaya çeşit çeşit ve renk renk tasarım ürünleri çıkmaktadır. Bu tasarımlar arasında en çok kullanılanı ve tercih edileni boncuklu ince oyalarıdır.

Bunun yanında iğne oyaları modelleri arasında firkete oyaları, boncuklu oyalar, mekik modelleri, papatya, çiçek modelleri vs.. gibi birbirinden farklı yapım işlemine sahip oyalar yer almaktadır. Geçmişten günümüze farklılıkları da içinde barındırarak sürekli gelişen bir süreçte ilerleyen iğne oyaları ile günlük yaşama yeni renkler ve tasarımlar getirilmektedir. Oyaların geçmişi kadar yapımının da uzun bir süreç istemesi el işçiliğinde bu ürünlere olan talebin nedenini de açıklamaktadır.

Günlük Yaşam İçinde İğne Oyaları Modelleri

El işçilik ürünleri arasında sıklıkla adını duyduğumuz ürünlerden olan oyaların gündelik yaşamda kullanılan ürünler üzerinde de kullanılması ile piyasada farklı bir alan oluşturulmuştur. Yaşamda renk ve şekil kazanarak insanlara aktarılan ve aynı zamanda geçmişten gelen bir ürünün yenilik ile buluşmasına imkan tanıyan el işçiliğinde gelinen son aşama oldukça önem taşımaktadır.

Çeşitli desenlerin üst üste birleştirilerek yapılması işleminin adı olan iğne oyaları modelleri açısından değerlendirildiğinde minimum 50 desen maksimum 150-200 desen arasında değişmektedir. Her gün kullanılan sıradan bir üründe dahi bu 50-100 modelin kullanılması yapımında öne çıkan desenlerin tasarımın da sık tercihi ile artmaktadır. Kadınların önce hobi amaçlı yapımına başladıkları ama zaman içinde kar amacı getiren bir el işçilik ürünü olarak piyasada yerini alması da bu ürünlerin değerini artırmaktadır.

El İşçiliğinde Yeni Dönemlerin Arasında İğne Oyaları Modelleri

 Yaşama renk katan ve geçmiş hakkında da bilgi kazandıran birçok el işçilik ürünü günümüzde hala daha yapılmaktadır. Geçmişin geleceğe aktarılması ve yeniden şekil kazanması ile birlikte iğne oyaları modelleri, yazmalar, danteller gibi ince işçilik isteyen ürünlere olan ilgi ve istek artmaya devam etmektedir. Her artış beraberinde bu ürünlere yönelen ve yapmak isteyen kesimin de çoğalmasını sağlamaktadır.

İğne oyaları, günlük yaşamda sürekli kullanılan sıradan bir ürüne dahi farklı bir özellik kazandırmaktadır.  Firkete, mekik, çiçek , böcek, kuş gibi farklı desenlerin iğnelerle tek tek işlenerek yapımına devam edilmesi de yeni ürünlerin ve yeni işçilik eserlerinin oluşmasını sağlamaktadır. İğne oyaları modelleri arasında genellikle tercih edilen çiçek motifleri ve boncuklu oyalar ile de kadınların el işçilikleri öne çıkmaya devam etmektedir.

İğne Oyaları Modelleri Ve Ses Getiren Ürünleri

Yapımı bir süreç isteyen iğne oyaları piyasada yerini almaya başladığı andan itibaren daha sık üretim istemeye başlamıştır. Bunun en güzel yanının kadınların ince el işçilik ürünleri olarak adını duyurması ile devam ettirmektedir. Bir iğne ile yapılan motiflerin ona uygun kumaş üzerine teker teker işlenmesi ve yapımının en az 1 hafta sürmesi de bu ürünlerin fiyat aralıklarının değişmesinde başlıca etken olarak kendini göstermektedir. El işçilik sanat ürünü olarak da değerlendirilen iğne oyaları modelleri açısından birçok ürüne nazaran daha fazla renk ve tasarımı içermektedir.



✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe