Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Göbek yağlarını eriten baharatlar hangileri?

Öğünlerinize bu baharatları katarak metabolizmanızı hızlandırabilir ve karın yağlarınızdan daha kolay kurtulabilirsiniz. Zencefil Bu arom...

Öğünlerinize bu baharatları katarak metabolizmanızı hızlandırabilir ve karın yağlarınızdan daha kolay kurtulabilirsiniz.

Zencefil
Bu aromatik baharat midenizi yatıştırdığı gibi aynı zamanda kilo kaybını da teşvik eder. Zencefil bir antioksidandır ve acı biberlerde bulunan kapsaisin içerir. Araştırmalara göre kapsaisin geçici olarak metabolizmayı hızlandırır ve bu da yüksek kalori yakımına sebep olur. Zencefil tokluk hissini de arttırır.

Maydanoz
Dünyanın en meşhur garnitürü olan maydanoz yemeğinize renk ve koku katmaktan fazlasını yapıyor. Yapılan son araştırmalara göre, maydanozda bulunan antioksidanlar karaciğeri temizleyerek, metabolizmayı canlandırıyor. Peki bu kilonuzu nasıl etkiler? Karaciğer vücutta besinlerin depolanması ile birlikte, sindirim ve metabolizma için de önemlidir. Yağlı, hasarlı karaciğer metabolizmayı yavaşlatır ve kilo almanıza sebep olur; maydanoz ise bunu engeller.

Sarımsak
Bir ateş düşürücü ve doğal antibiyotik olan sarımsak, binlerce yıldır medikal amaçlar için kullanılıyor. Üstelik artık bir yağ yakıcı olduğu da biliniyor. Koreli araştırmacıların ortaya sürdüğüne göre, yedi haftadan fazla süre sarımsak içerikli diyet ile beslenen farelerde kilo kaybı gözlenmiştir.

Biberiye
Çam gibi iğneli bu koyu yeşil bitki, kilo kontrolü için de işe yarıyor. İngiliz Beslenme Dergisi'ne göre, biberiyede bulunan karnozik asit, kan şekeri seviyesini azaltırken kilo dengesini korur. Illinois Üniversitesi'nde yapılan bir diğer araştırmaya göre, tip-2-diyabetle ilişkili enzimleri de bloke ediyor.

Zerdeçal
Zencefilin yakın akrabası olan zerdeçal, doğu Hint mutfağından gelir ve aslında herkesin mutfağında olmalıdır. İçeriğinde doğrudan vücuttaki iltihaba karşı hareket eden kurkimin vardır. Ve iltihaplanmanın engellenmesi, vücudun önemli bir metabolizma-sinyal hormonu olan leptineni artırır.

Pul biber
Acı demek yakmak demektir. Baharatlara acı tadı veren kapsaisin, metabolizmayı hızlandırıyor. Pul biberde fazlaca bulunan bu bileşen kilo vermek isteyen acı severlere müjdeli haberin ta kendisidir.

Arnavut biberi
Kalorileri yakmak dışında, acı iştahınızı da frenlemeye yarayabilir. Perdue Üniversitesi Gıda ve beslenme araştırmacıları kilolu olmayan 25 insan üzerinde bir araştırma yaptı. Bunlardan 13'ü baharatlı yemek yemeyi severken 12'si sevmiyordu. Altı hafta boyunca yemeklerine az da olsa kuru Arnavut biberi katılan grupta, biber sevmeyenlerin iştahlarının kesildiği gözlendi. Ve ayrıca zerdeçal gibi, bu baharat da soğuk algınlığı ve mikropları defetmek için yardımcıdır, hatta en inatçı bağışıklık sistemlerini bile harekete geçirir.

Hardal tohumları
Turpgillerden sebze ailesinin bir üyesinden elde edilen bu keskin baharat, metabolizmayı hızlandırır. Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi araştırmacıları, hardalda bulunan homobrassinolide'in yağsız vücut ve kas kütlesini artırmak için kas hücrelerini uyarabildiğini ortaya koydu. Bir diğer araştırmaya göre ise, hardalda bulunan melatonin kalori yakan yağ hücrelerini harekete geçirip, kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

Karabiber
Koreli araştırmacılara göre, bu sofra baharatına güçlü tadını veren pipeline, aynı zamanda yağ da yakıyor. Yayınlanan makaleye göre, pipeline yeni yağ hücrelerinin oluşmasını da engelliyor ve bunu yaparak yağlanmayı kontrol altında tutmaya yardımcı olan bir metabolik zincir reaksiyona sebep oluyor.

Tarçın
Araştırmaya göre, tarçın glikozun hücreler içinde hareketine yardımcı olur, böylece yemekten sonra yaşanan insülin (bir yağ depolama hormonu) dalgalanmalarını engeller.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe