Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

2018 Diyeti: İlk Hedef Sağlık!

Yeni yıl için ilk hedeflediğiniz şey sağlığınızı korumak olsun! Diyetisyen Emre Uzun, 2018 yılı için bambaşka bir liste hazırladı. Ortaya çı...

Yeni yıl için ilk hedeflediğiniz şey sağlığınızı korumak olsun! Diyetisyen Emre Uzun, 2018 yılı için bambaşka bir liste hazırladı. Ortaya çıkan “Yapılacaklar-Yapılmayacaklar” listesine uyarak, 2018’i bambaşka bir ruh ve beden sağlığıyla karşılayabilirsiniz!

“Ne Yersem O Olurum” Mottosuna İnanın

Yemek tabağınızın yarısından fazlasının sebze ile dolu olmasına dikkat edin. Gözünüzü doyurmak için renkli, bedeninizi doyurmak için lifli ve ruhunuzu doyurmak için keyif aldığınız besinlere programınızda yer verirseniz başarıya ulaşabilirsiniz.

“Su İçin” Çünkü Su, Bütün Tabiatın İtici Gücüdür

Sağlıklı kalmak, sağlıkla zayıflamak için günde en az 1,5-2 litre su tüketmeniz gerekir. 1,5-2 litre su ortalama bir miktar. İdeal olan ise kişinin su ihtiyacını içinde bulunduğu duruma, mevcut hastalıklarına, hava sıcaklığına ve aktivite düzeyine göre ayarlaması... İlk yapmanız gereken şey, yeterli su içip içmediğinizi kontrol etmek. Günlük 8-10 bardak su içmeye özen gösterin ve su içmek için susamayı beklemeyin. İdrar renginizi de gözlemleyin. Koyu sarı renkse yeterli miktarda su içmiyorsunuz demektir.

“Zamanında Uyuyun” ve Bunu Rutin Bir Alışkanlık Haline Getirin

Uyku açlık ve tokluk hissini düzenler. Saat 23.00-07.00 saatleri arasında ve toplamda 7-8 saat uyumaya özen gösterin. Çünkü vücudumuzun biyolojik saati, gecenin ilerleyen saatlerinde bizi daha tuzlu ve yağlı yiyeceklere yöneltir. Bu da geç saatlere kadar oturan insanların, erken yatan insanlara kıyasla her gün ortalama 550 kalori daha fazla almalarına yol açar.

“Egzersiz Yapın” Ama Daha da Önemlisi Yapmaktan Zevk Aldığınız Egzersizlere Yönelin

Düzenli olarak yapılan egzersizin sağlık açısından önemi büyüktür. Egzersiz yapmak, sağlıklı bir yaşamın kapısını açan altın anahtar gibidir. Tüm kasların çalışmasını sağlamak ve körelmelerini engellemek amacıyla belirli aralıklarla yapılan her egzersizin aynı zamanda ‘bilinçli’ olarak yapılması gerekir ki insana her zaman fayda sağlasın... Fiziksel egzersiz yapmak, kendinizi günlük hayatınızda daha mutlu hissetmenizi sağlar. Çünkü aktif olduğunuzda vücudunuz daha fazla endorfin salgılar ve endorfin de vücudun doğal mutluluk hormonudur!

“Ara Öğün” Yiyin Ama Atıştırdıklarınız Sağlıklı Olsun!

Aç kalmadan sağlıklı zayıflama yolunda en önemli destekçiniz ara öğünlerdir. Bir ara öğün yemek, kan şekerinizdeki dalgalanmaları kontrol altına alır. Bu sayede çabuk acıkmazsınız ve bir sonraki öğünde de daha az yersiniz. Ayrıca yediğiniz ara öğünler, sindirim sisteminizin de düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

2018’in En Fit Besinleri

Diyetisyen Emre Uzun, 2018 yılında mutfağımızdan eksik etmememiz gereken besinleri de sıralıyor. Dahası bazılarıyla hazırlanan leziz tarifler de veriyor:

Dragon Meyvesi (Pitaya)
Pitaya, içindeki bol miktarda C vitamini ile antioksidan özellik göstererek bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek kalsiyum içeriğiyle kemik gelişimini de destekler. 100 gram pitayanın yaklaşık 55 gramı yenebilir ve bu da yaklaşık 40 kaloriye denk. Ayrıca içeriğindeki çözülebilir lif, potasyum ve düşük şekerle de 2018’in en gözde besinlerinden biri olmaya aday!

Pitaya ile Smoothie Tarifi
Malzemeler:
1 adet pitaya meyvesi
1 avuç ıspanak
1/4 bardak laktozsuz süt
3-4 adet ceviz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve afiyetle için!

Karabuğday (Greçka)
İçindeki potasyum başta olmak üzere birçok yararlı maddenin etkisiyle yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürmede etkili bir tahıldır. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucu etkiye sahiptir. Karabuğdayda bol miktarda magnezyum bulunduğu için kan şekerini dengede tutar. Ayrıca lifli yapısı sayesinde sindirim ve boşaltım sistemlerinin de sağlıkla işlemesini sağlar. Karabuğday, özellikle bağırsak sağlığını korumada oldukça önemli görevlere sahiptir.

Karabuğdaylı Krep Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı karabuğday unu
2 adet yumurta
1 su bardağı laktozsuz süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
İç malzemesi için:
7-8 adet mantar
1 küçük boy soğan
1 avuç ıspanak
Kekik, karabiber (yarım çay kaşığı)
2 adet kırmızıbiber
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Tüm malzemeleri geniş bir kâsenin içinde iyice karıştırın. Önceden yağlanmış ve kızdırılmış tavaya hazırladığınız karışımdan 1 kepçe dökün. Arkalı – önlü, krep hamuru gibi pişirin.
İçi için, soğan, mantar ve kırmızıbiberi incecik kıyın. Sıvı yağda soteledikten sonra, ince kıyılmış ıspanakları, kekik ve karabiberi ilave edin. Kreplerin içerisine hazırladığınız harçtan ilave edin ve afiyetle yiyin.

Deniz Yosunu
Deniz yosunu minerallerden, özellikle demir ve iyottan yana çok zengindir. Bol miktarda selenyum ve iyot içeren bir besin olduğu için vücudun tiroid dengesini korur. Bu nedenle tiroid işlevini rutin olarak destekleyen bir bitki de denebilir. Deniz yosununun içerdiği kükürtlü polisakkaridlerin bağışıklığı düzenleyici, pıhtılaşmayı ve damar tıkanıklığını önleyici, iltihap giderici, mikrop, HIV, Herpes ve sarılık dâhil olmak üzere virüslere karşı koyucu etkileri vardır. Deniz yosunu, içinde bol miktarda lif bulunan besinlerden biridir. Aynı zamanda yüksek enerji verir. Bu özellikleri sayesinde sindirim sisteminin de güçlenmesini sağlar.

Aleo Vera
Aleo vera A,B, C ve E vitaminleri içerir. Bu nedenle özellikle aleo vera içeren çaylar antioksidan etkiye sahiptir ve bu da bağışıklık sistemini güçlendirir. Aleo vera bitkisi, içerdiği protein, mineral ve vitaminler sayesinde kollajen üretimini de artırır. Bu da cilt üzerinde olumlu etkiye sahiptir ve ciltteki yaşlanmayı geciktirir. Aynı zamanda kolesterol dengeleyici olan aloe vera, sindirim sistemini rahatlatıcı etkisiyle de bilinmektedir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |