Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Hızlı kilo vermenin pratik yolları!

Hızlı kilo vermek için uygulamanız gereken yöntemler Siz de düzenli yaptığınız bu egzersizin kalitesini vücutta oksijenli bir ortam yarata...

Hızlı kilo vermek için uygulamanız gereken yöntemler

Siz de düzenli yaptığınız bu egzersizin kalitesini vücutta oksijenli bir ortam yaratarak artırabilirsiniz. Verdiğiniz kilodan çok daha ince görünme şansına sahip olabilirsiniz. Burada egzersiz süresince her 20 dakika da bir 250 ml. su içmek de egzersizi daha uzun süre yapabilme kapasitesini sağlayacaktır.

Sağlıklı ama hızlı mı kilo vermek istiyorsunuz?

Çünkü vücuttaki yağ dokusu daha fazla oksijene ihtiyaç duyar. Bu, enerji için gerekir.

Siz de düzenli yaptığınız bu egzersizin kalitesini vücutta oksijenli bir ortam yaratarak artırabilirsiniz. Verdiğiniz kilodan çok daha ince görünme şansına sahip olabilirsiniz. Burada egzersiz süresince her 20 dakika da bir 250 ml. su içmek de egzersizi daha uzun süre yapabilme kapasitesini sağlayacaktır.

Unutmayın bol su ve burundan nefes alıp vermek yeterli. Bileşenleri içermesiyse yüksek antioksidan kapasitesi ile vücut bağışıklık sistemini dengeleyerek kilo veriminde oluşan oksidatif stresi de ortadan kaldırılmasına yardımcı. Antep fıstığının içerdiği lutein ve zeaksantin adlı kimyasal bileşikleriyle gözde oluşan maküler dejeneratif bozukluğu engeller ve bu soruna bağlı körlük oluşumunu önler. Hızlı kilo verebilmek için ikindi öğününe en sağlıklı alternatif olduğunu da unutmamanızı tavsiye ederim. on bilimsel veriler kilo yönetiminde çok önemli değişikliklerin bireylerde daha fazla kilo kaybettiğini keşfetmeye devam ediyorum.

Değişen yaşam koşulları, sağlıklı besin bulabilme kargaşası ve her kafadan çıkan diyet önerilerine son vermek istiyorsanız önerilerime dikkatle kulak verin. Fark etmeden diyet beslenme eğitim sisteminde de uyguladığımız ve çok önemli sonuçlar aldığımız bilimsel tüyolarla kendinizi yenileyecek, beslenme sanatını bedeninizde uygulayıp değişiklikleri hızla hissedeceksiniz.

Hızlı kilo vermek için 2 ana 1 ara öğün

Genelde bireylerin duyduğu ve uygulamaya çalıştığı kilo vermek için 6 öğün kuralıdır. Oysa sağlıklı bireylerin hiçbir zaman 6 öğüne ihtiyaçları bulunmaz. Çünkü sık yemek bazı hormonları özellikle tokluk sağlayıcı hormon olan leptini, baskılar ve vücut insülin dengesinde sıra dışı bir dengesizlik yaratarak yemek yeme dürtüsünü açığa çıkarır. Hızlı kilo kaybı için dengeli diyetin öğün sayısı 4. Kahvaltı, öğle, ikindi ve akşam yemeği düzeniyle hızlı kilo kaybedersiniz. Eğer öğün aralarını da en az 3 saat en fazla 6 saat zaman dilimiyle yemeğe özen gösterirseniz metabolizmanız düzenlenir ve vücut enerji dengesini kurarak kilo kaybını hızlandırır.

Çok fazla su içince çok kilo verilmez!

Sürekli duyduğunuz bir diyet yalanını daha size açıklamak isterim. Kilolu birinin günde litrelerce su içmesi sağlıklı beslense bile kilo verdirmez. Su içmenin amacı vücut su dengesini korumak ve vücudunuzun çalışması için gerekli olan ortamın devamlılığını sağlamak. Günde 8 su bardağı su içmeniz yeterli. Ancak kilo vermek değil, yağ yakışını artırmak istiyorsanız en az 13 su bardağı kadar içmenizi öneririm. İçerdiği tianin amino asidinden dolayı hem bağışıklık sisteminizi artırmak, kilo verirken vücut direncinizi düşürmemek için en çok 2 çay fincanı siyah çay içebilirsiniz. Metabolik hareketlerimizin devamlılığı için de en çok 5 fincan yeşil çay içmenizi öneririm. İşte kilit nokta daha! Kahve içmeyin diyenlere inanmayın. Günde 4 fincana kadar filtre edilmiş kahve içmeniz kilo veriminizi hızlandıracaktır. İçerdiği kafeol ve kafestol denilen maddeler sizin sağlıklı kilo vermenize yardımcı olacaktır. Öneri bu içecekleri öğünden en az 1 saat sonra içmeniz. Böylece besin değerleri de kaybolmaz.

Hızlı değil yavaş tempoda yürüyün

Kilo verirken birçok kişinin yaptığı en büyük hata, hızlı tempoda yürüyüşler yapmak. Zayıflamak isterken kilo veriminizin durmamasını istiyor ve daha ince görünmek istiyorsanız yavaş tempoda yürüyüşü tercih edin. Yavaş tempolu uzun yürüyüşle normal yaptığınız bir egzersize göre % 70 daha fazla yağ yakarsınız. Size önerim, yürüyüş bandında en az 4,0 en çok 5,2 düzeyde en az 70 dakika yürüyün. Haftada 4 kez yapacağınız fiziksel aktiviteyle basen, karın ve kalçada biriken yağlardan sağlıklı beslenme düzeninizin yardımıyla kolayca kurtulacaksınız.

Oksijeni iyi kullan ve daha çok kilo ver

Egzersiz yaparken daha fazla yağ kitlenizin yanmasını istiyorsanız mutlaka bol oksijen kullanımı sağlayacak bir teknik geliştirmelisiniz. Bunun en kolay yolu egzersiz süresince sadece burundan nefes alıp vermek.

15 adeti geçmeyecek şekilde Antep fıstığı yiyin

Ara öğünlerde ne yediğiniz kilo vermenizde önem kazanır. Yapılacak 1 ara öğünde içerdiği bakır ve manganezle mükemmel kaynak olan Antep fıstığı bu kadar az yemeyle bile doyuma kolaylıkla ulaştıran nadir besinlerden.

Kilo kaybında etkin diğer bir önerim de tuzu azaltın!

Ülkemizde de yapılan en önemli beslenme hatalarından biri, çok tuzlu yemek. Birçok kişi, sanılanın aksine tuz ihtiyaçlarının geldiğini düşünerek besinlere tuz ekler. Aslında besinlerle birlikte günlük tuz alımınızı karşılamış olursunuz. Unutmayın 1 gram tuz vücutta yaklaşık 200–250 ml. su tutar.

Öğlen sebze akşam yüksek proteinli yemeniz kilo kaybınızı hızlandırır

Kilo verenlere baktığımızda genelde hem öğlen hem akşam sebze yediklerini görürüz. Çoğunlukla da proteinden zengin iki öğün yiyerek başarıya ulaşmaya çalışırlar. Ama iki öğünde sebze yerseniz kısa bir süre sonra halsizlik, saç ve kaşlarda dökülme, dikkatte azalma görülürken kilo verme süreci 3–5 hafta sonra duraksamaya girer. Bunu yapmayın. İki öğünü proteinden zengin besin olan sadece et ve çeşitleri ile yerseniz kilo kaybınız sebzeye göre biraz daha fazla olacaktır. Öğleyin sebze, yoğurt, ekmek ve salata, akşamsa avuç içi kadar balık/ tavuk, ekmek yiyin.

Kahvaltıda her gün farklı yiyecek yemek kilonuzun hızını artırır

Yapılan çalışmalarda farklı besinleri yemek, hem tekdüzeliği kaldırır hem de sevilen tüm yiyeceklerin yenilmesine olanak sağlar. Ama değişik yiyecekleri bu iki duygu durumunun ötesinde farklı yararları olduğunu çalışmacılar kanıtlamıştır. Her zaman aynı besinleri tüketmek maalesef kilo verdirmez. Sadece bir öğünde bile yapacağınız bu çeşitlilik, kiloyu hızlı vermenizde kilit rol oynayacaktır.

Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe