Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Diyet yaparken en çok ne yiyoruz, ne içiyoruz?

Diyet yapanların alışkanlıkları incelenerek en çok hangi gıdaları tükettiklerini belirlendi.  Kahvaltıda ekmek ve beyaz peynir başı çekerk...

Diyet yapanların alışkanlıkları incelenerek en çok hangi gıdaları tükettiklerini belirlendi. 

Kahvaltıda ekmek ve beyaz peynir başı çekerken, akşam yemeğinde salatanın yağsızı, yoğurdun ise tam yağlısı tercih ediliyor. Ara öğünlerin vazgeçilmezleri arasında da Türk kahvesi yer alıyor, tabii şekersiz olanından… Bunların yanı sıra, tüketilenler arasında “diyetbozan” gıdalar da var.

Yaz ayları yaklaştıkça, diyet ile ilgili konular gündemdeki yoğunluğunu giderek daha çok hissettiriyor. Yaza fit bir şekilde başlamak isteyenler diyete başladı veya başlamak üzere gereken araştırmaları yapıyorlar. Peki diyet yapanların beslenme programlarında en çok hangi besinler yer alıyor? Diyet yapanların neler yediklerini ayrıntılı olarak belirlendi. Yapılan incelemede kahvaltı ve akşam yemeğinde hangi gıdaların daha fazla tüketildiği, ara öğünlerde ağırlıklı olarak ne gibi yiyeceklerin tercih edildiği ve pişmanlığa en çok sebebiyet veren “diyetbozan” yiyeceklerin hangileri olduğu tespit edildi.

Diyetkolik.com’un elde ettiği bulgulara göre, diyet yapanlar kahvaltıda en çok ekmek ile beyaz peynir çeşitlerini tüketiyorlar. Diyet kahvaltının diğer gözdeleri ise domates, salatalık ve kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi sayılabilecek siyah zeytinden oluşuyor. Bu öğünde sık tercih edilenler arasında elbette besleyici ve tok tutucu özelliği olan yumurta da var.

Ara öğünün gözdesi, sade Türk kahvesi…
Etkili bir diyetin püf noktalarından biri olan ara öğünlerde en çok tüketilen gıda ise meyve. Özellikle muz daha çok tercih edilirken, galeta, grissini ve kuru meyveler de ara öğünlerin vazgeçilmezi olmuş gibi görünüyor. Çikolataya gelince... Eğer ara öğünde çikolata tüketilecekse bu tabii ki bitter çikolata oluyor. İncelemeyle ara öğünlerde bol bol içecek tüketildiğini de ortaya koyuyor. Yoğun olarak tüketilenler arasında özellikle ayran, yeşil çay ve bitki çayları yer alıyor. Ancak ara öğünün en çok öne çıkan tercihleri arasında sade Türk kahvesi var.

Dikkatli bir şekilde diyet yapanlar için akşam yemeğinin olmazsa olmazlarıysa salata ve yoğurt. Ama salata yağsız, yoğurt ise genellikle tam yağlı tercih ediliyor. Akşam yemeğinde tüketilen sebze yemekleri de yağsız olarak hazırlanıyor. Ayrıca bulgur pilavı, köfte ve yağsız yoğurt da diyet yapanların menülerine en çok giren yiyecekler arasında bulunuyor.

“Tüh be!” dedirten diyetbozan yiyecekler…
Diyette en çok hangi gıdaların tüketildiğini araştırırken, “diyetbozan”ları da unutmamış. Üyeler, diyetleri süresince yememeleri gereken bir besini tükettiklerinde “Tüh be!” sistemini kullanabiliyorlar. Bu sisteme göre kişiler yemekten pişman oldukları yiyecekleri veri olarak ilgili alana tanımlıyorlar ve karşılığında bunu telafi edebilmek için yapabilecekleri egzersizleri görebiliyorlar.

Dayanamayıp yedikleri ve sonra da “Tüh be!” dedikleri yiyeceklerin en başında çikolata geliyor. Bunu patates kızartması ve gofret takip ederken, cips, pasta, kurabiye ve bisküviler de bu listede sıkça yer alıyorlar. Ancak zaman zaman diyette tüketilmesi gerekli olan şeylere karşı da pişmanlık duyulduğu olabiliyor. Örneğin, üyelerin yiyince pişman oldukları yiyecekler arasında, aslında diyet yaparken günlük ihtiyaçlarına uygun olarak zaten tüketiyor olmaları gereken ekmek de var.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |