Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kilo Sorununa Kalıcı Çözüm!

Kilo problemi olan kişilerin, yanlış yapılan diyetlerin sonucunda verdikleri kilonun daha fazlasını geri almaları en çok karşılaşılan proble...

Kilo problemi olan kişilerin, yanlış yapılan diyetlerin sonucunda verdikleri kilonun daha fazlasını geri almaları en çok karşılaşılan problem. Oysa sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin pek çok yöntemi var. Bunlardan biri MetabolicBalance Sistemi.

Birçok diyet programı hızla kilo verip daha sonra diyet bırakıldığında aynı hızla verilen kiloları almaya neden olurken MetabolicBalance sistemi verilen kiloları korumayı da sağlıyor. Çünkü bu program yeme-içme alışkanlıklarını sağlıklı ve dengeli bir şekilde düzenleyerek kişiye özel bir beslenme programı oluşturulmasını sağlıyor. Kişiye özel beslenme programı güncel laboratuvar testleri ve sağlık durumunun gözden geçirilmesinden sonra belirleniyor. Kişi bir kere beslenme biçimini değiştirmiş, aynı zamanda bazı kurallara da dikkat etmişse ulaştığı kiloyu koruyor.

KadıköyŞifa Sağlık Grubu Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Günay Tanırgan'ın verdiği bilgilere göre, kilo sorunu olan kişilerde özellikle insülin direnci de varsa birçok hormonun düzeni bozuluyor. Kişiye özel hazırlanan beslenme programı sayesinde vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri ve mineralleri doğal olarak verdiğimiz zaman kendi hormonlarını üretmeye tekrar başlıyor. Çünkü insan vücudu dengeli bir metabolizmaya sahip olmak için gerekli tüm hormonları ve enzimleri üretebilir ve hangi yapı taşına ihtiyaç duyarsa onu çeşitli sinyallerle iletir.

Program sinyalleri ve kişiye vücudunun gerçekte neye ihtiyacı olduğunu öğretiyor. Böylece metabolizma sağlıklı çalışıyor ve doğal bir insülin salgılanması teşvik ediliyor. Kişi besinlerini yeni ve basit kurallara göre hazırladığı için kilosu kontrol altında oluyor. Bu sayede hormon dengesi güçleniyor. Sadece bir beslenme değişikliği ile diyet yapmadan, zayıflamaya destek ürün ve ilaç kullanmadan sağlığınızı koruyarak kilonuzu düzenleyebiliyorsunuz.

4 Aşamalı Bir Program İzleniyor

• Aşama 1 - Hazırlık dönemi: 2 gün sürer. Kısa bir süreyi kapsayan hazırlık dönemi programla ilgili doktorumuzla yapılacak bir görüşme ile başlar. Kişisel sağlık ve beslenme bilgileriniz ve ölçümleriniz yapılır. 36 test parametresi içeren laboratuvar sonuçlarınızla beraber MetabolicBalance Enstitüsü’nde değerlendirilerek kişisel beslenme planı hazırlanır. MetabolicBalance doktorunuz beslenme planı başlarken ve planın uygulama sürecinde takip eder.

• Aşama 2 - Sıkı dönem: En az 14 gün sürer. En az 14 gün sürecek olan sıkı dönemde vücut bu yeni ve sağlıklı beslenme programına hazırlanmış olur. Bu doğrultuda kiloda meydana gelen değişiklik fark edilecek ve kişi kendini iyi hissedecektir.

• Aşama 3 - Rahat dönem: Üçüncü aşamada, ikinci aşamada izin verilmeyen besin çeşitlerini ve miktarlarını kontrollü biçimde tüketmeye izin verilir. Bu süreçte kişiye en uygun olan beslenme biçimini bulunur. Dengeli bir metabolizmaya kavuştuğunuzda kendinizi daha iyi ve sağlıklı hissedersiniz.

• Aşama 4 - Koruma dönemi: Yeni kilonuzdan ve görünümünüzden memnun olduğunuzda koruma dönemine geçebilirsiniz. MetabolicBalance‘ın genel kurallarını bile uygulayarak bile kilonuzu dengede tutabilirsiniz.

Kişiye Özel Program

Diğer diyet programlarının neredeyse tümü herkes için aynı iken MetabolicBalance o kişinin sağlık durumu ve verileri ve vücut ihtiyacı göz önüne alınarak sadece o kişiye özel hazırlanır.

Vücudun besinleri rahatlıkla sindirebilmesi için bir dinlenme süresine ihtiyacı var. Her ara öğün metabolizma dengesini bozarak insülin düzeyini yükseltiyor, bu da acıkma ataklarını tetikliyor. 5 saatlik aralıklarla beslenince kandaki insülin düzeyi düşüyor, leptin hormonu devreye giriyor ve yağ yakımı gerçekleşiyor.

Çok Kilo Vermeden de Birkaç Beden İncelmek Mümkün

MetabolicBalance ile kilo verirken vücudun problemli bölgeleri özellikle karın çevresi yağ kitlesi hedef alındığı için kişi bölgesel olarak zayıflıyor. Bu nedenle zayıflama sürecinde ve sonrasında yüzde ve vücutta kırışıklık ve sarkma olmuyor. Kişi vücudun eksik besinlerini aldığı ve dengelediği, yeterli miktarda su tükettiği için bağ dokusu daha da güçleniyor; cilt gergin, pürüzsüz ve güzel görünüyor. Yüzde sivilce, akne gibi istenmeyen durumlar varsa Metabolicbalance ile önerilen beslenme programından sonra bu sıkıntılar ortadan kalkıyor.

Uyku En Az Spor Kadar Önemli

MetabolicBalance sisteminin ilk dönemlerinde hedef öncelikle vücudun yeni beslenme düzenine adapte olması ve yağ yakmak olduğu için hazırlık ve sıkı dönemde ağır ve kas geliştirici egzersizler tavsiye edilmiyor. Çünkü 1 gram karbonhidratın yanması için 0.9 litre oksijen gerekirken 1 gram yağın yanması için 2 litre oksijen gerekmektedir. Spor yaparken daha ziyade karbonhidrat yakılır. Yağların çoğu dinlenme halindeyken, vücudun oksijen ihtiyacı azken yani yağ yakma için yeterli oksijen varken yakılır. Bu şartlar en iyi uyku sırasında sağlandığı için düzenli uyku en az spor kadar önemlidir. Ayrıca yine yağ yakma için önemli olan Leptin hormonu da en yüksek düzeylerine gece ulaşır. Yine bu nedenle akşam yemeği en geç saat 20.00'de yenmelidir. Metabolizmanın dengelenmesi ve istenen vücut ağırlığına gelinmesi ile daha önce hissedilen yorgunluk yerini enerji artışına ve canlılığa bırakacağı için bu dönemde doktorunuzun kontrolünde sağlıklı bir egzersiz programı tekrara günlük yaşamın bir parçası haline getirilir.

Zengin Menüler Oluşturuluyor

Kişinin vücudunun ihtiyaç duyduğu geniş kapsamlı ve çok sayıda farklı besin maddesi içeren bir dosyası oluşturuluyor. Besinler içerdikleri yağ miktarına göre değil glisemik yüklerine göre seçiliyor. Çünkü sanılanın aksine vücut yağ kitlesini ve kolesterolü artıran yediğimiz yağlar değil, alındığında vücutta yağa dönüşen şekerli gıdalardır. Kişi oluşturulan beslenme programındaki besinleri kullanarak kendine özel zengin menüler oluşturabiliyor.

Enerji Düzeyiniz Yükseliyor

Program süresince hedef kalori hesabın olmadığı ve kişileri zorlayıcı egzersizler yapılmadığı için kişi çabuk uyum sağlıyor, günlük yaşam aktiviteleri etkilenmiyor, kendisini halsiz hissetmiyor, tersine fiziksel ve psikolojik olarak daha iyi hissediyor Veriminde ve konsantrasyonunda gözle görülür bir düzelme oluşuyor ve enerji düzeyleri artıyor.

Pek Çok Hastalığın Tedavisine Katkı Sağlıyor

MetabolicBalance programını uygulayan kişilerde kilo verme ile birlikte insülin fazlalığı ve hormon dengesizliği düzeltildiği için bu zeminde gelişmiş olan veya gelişme potansiyeli olan şeker hastalığı, kolesterol ve tansiyon yüksekliği, alerji gibi pek çok hastalık ile ilgili önemli düzelme sağlanıyor, kişilerin ilaç ihtiyacı azalıyor veya tamamen bitiyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |