Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Masa başı çalışanlar için zayıflama ipuçları

Beslenme ve Diyet Uzmanı Turgay Köse, masa başında çalışnaların hareketsizlik nedeniyle daha hızlı kilo aldıklarını ve zayıflayamadıklarını ...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Turgay Köse, masa başında çalışnaların hareketsizlik nedeniyle daha hızlı kilo aldıklarını ve zayıflayamadıklarını söyledi. Köse, kilolarından şikayet eden, çoğu masa başında çalışanların sadece diyet yaparak kilolardan kurtulma ihtimalinin sadece % 10 olduğuna dikkat çekti.

Spor ile takviye edin
Turgay Köse, "Diyet kilo vermek için tek başına asla yeterli değildir. Bu işi spor ile takviye etmeniz gerekir. Bu durumda başarı şansınız (%89 gibi) oldukça yüksek bir hale gelir. 35 - 60 dakikalık tempolu yürüme, hafif tempoda koşma, bisiklete binme, yüzme, jimnastik veya aerobik tarzı egzersizler kişiyi hedefe ulaştıracaktır. Son yapılan bilimsel çalışmalar kilo alımının sadece diyete bağlı olmadığını, hatta yetersiz fiziksel aktivitenin de bunda sanılandan daha fazla paya sahip olduğunu göstermektedir. Yağ dokusunda önemli bir kayıp için egzersiz programının en az 2 ay sürdürülmesi gerekmektedir" dedi.

Yaşam tarzınızda değişiklikler yapın
Turgay Köse, kilo vermek isteyenlerin yaşam tarzınızda birtakım değişiklikler yapabileceklerini belirterek, şu önerilerde bulundu;

* 3 km’den kısa mesafelerde taşıt kullanmayınız.
* Spor ayakkabılarınız kapının önünde hazır bulunsun.
* Yürüyen merdiven, asansör ve yürüyen bantlardan uzak durunuz.
* Bir yere giderken taşıt kullanıyorsanız 2-3 durak önce ininiz ve geri kalan kısmı yürüyünüz. * Kendi arabanız varsa otoparkın en uzak köşesine park ediniz.
* Ev işlerini kendiniz yapmaya çalışınız, temizlikçi tutmayınız.
* Çocuklarla oynarken daha aktif olunuz.
* Hafta sonu için aktif planlar yapınız (treaking, kır gezintileri...).

Abur cubur acıktırır
Beslenme ve Diyet Uzmanı Turgay Köse, "İşin diyet kısmına gelince; aç kaldığınızda, öğün atladığınızda veya kendimizce diyet yaptığımızda metabolizmamız durumu “kıtlık” olarak algılar ve tüketilen besinleri az da olsa “ileriki açlık sürecinde enerji olarak kullanırım” düşüncesiyle yağ olarak depolar. Kaybettiğiniz de su ve kastan ibarettir. Dolayısıyla metabolizmanızın yavaşlaması için davetiye çıkarmış olursunuz. Önerilen sık sık, azar azar beslenilmesidir. Açlık oluşmadan bu durumu baskılarsanız, yani 2.5 – 3 saatte bir 3 ana, 3 ara öğün şeklinde beslenirseniz vücut durumu “açlık, kıtlık” olarak algılamaz ve yediklerinizi yağ olarak depolamaz. 

Beyine vermek istediğimiz mesaj şu: Sen aç değilsin, bu yediklerin sana yeter, fazla bir enerji kısıtlaması yok. Yediklerini yağ olarak depolama... Ayrıca günlük sıvı, özellikle su tüketiminizi mutlaka arttırınız efendim. İleride böbrek rahatsızlığı yaşamak istemezsiniz herhalde. Bunun yanı sıra yağlı ve şekerli yiyeceklerden, kızartma ve kavurma işlemlerinden uzak durmak, öte yandan posalı (lifli) besinleri arttırmak gerekmektedir. 

Katı yağların yerine
Bu konuda soyulmadan yenilebilen sebze ve meyveleri kabuklarıyla birlikte yemeniz, kepekli olan tahıllara öncelik vermeniz (kepekli makarna, pirinç, erişte ve un, bulgur, kepek-çavdar ve yulaf ekmeği), kurubaklagil tüketiminizi arttırmanız faydalı olacaktır. Süt-yoğurt ve peynirin yarım yağlı / yağsız (light) olanlarını tercih ediniz. Katı yağların yerine aşırıya kaçmadan sıvı yağları tercih ediniz. Abur-cubur diye tabir edilen, kan şekerinde ani bir dalgalanmaya yol açan besinlerden olabildiğince uzak durunuz. Kısa sürede sizi tekrar acıktırır. Bu kısır döngü kilo aldırabilir. Uzun vadede, yavaş kilo vermeyi hedef olarak belirlemelisiniz" diye belirtti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber| Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |