Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Düz Bir Karın İnce Bir Bel

Ne tür kişisel engelleriniz olursa olsun, ister doğum kilosu, ister ölümcül mide kazıntıları veya yaşlanma, ‘göbek yağları’ kaderiniz deği...


Ne tür kişisel engelleriniz olursa olsun, ister doğum kilosu, ister ölümcül mide kazıntıları veya yaşlanma, ‘göbek yağları’ kaderiniz değil!

Prestij Yayınları’ndan çıkan Liz Vaccariello ve Cynthia Sass imzalı ‘Düz Bir Karın İnce Bir Bel’ kitabı karın şişliğinden kiloya bel bölgenizdeki fazlalıklardan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Kitaptaki tavsiyelere göre, 32 günde yedi kilo verebilir ve 15 santimetre incelebilirsiniz.

‘Yağ tayini’ yapın
Karın yağından söz ettiğimizde, iki farklı tipten bahsediyoruz: Karın bölgesinde merkezi olarak yerleşmiş karın içi ve cilt altı yağlar. Cilt altı yağ en iyi şekilde görebildiğiniz, ‘sıkabildiğiniz’ yağ demek. Bu yağın tüm vücudunuzda yer ettiği bir sır değil. Bazı yerlerde diğerlerinden daha az olsa da çoğunlukla her yerdeler, hatta ayak tabanlarınızda bile.

Bu yağın uygun miktarı hayatınız için gerekli.    Örneğin sizi kışın soğukta donarak ölmekten kurtarır. Fakat fazlası nasıl göründüğünüz konusunda hoşnutsuzluk yaratabilir. Daha da kötüsü, bu yağın fazlası doktorların pek çok hastalık için risk oluşturduğunu bildikleri aşırı şişmanlık veya obezite göstergesi olarak da kabul edilebilir. Fakat iyi haberlerimiz var: Bu yağlar diyet programına anında cevap verirler.
Diyete geçmeden önce, ikinci tip yağ olan, çok daha tehlikeli ve yok edilmesi zor karın içi yağlardan bahsedelim. Karın içi yağ, yani iç organlarınızdaki yağ, vücudunuzun derinliklerinde yer eder ve bazen gizli karın yağı olarak adlandırılır.

Kalbinize ve karaciğerinize yakınlığı nedeniyle iç organlarınızdaki fazlalık yağ kalp hastalığı ve şeker hastalığından kanser ve Alzheimer’e kadar uzanan birçok hastalık riskini artırır.   Tüm kalorilerinizi azaltsanız ve deli gibi egzersiz yapsanız da hala bünyenizde kalır. Gerçekte her iki yağı da aynı anda azaltmanın tek yolu, doğru yağı yemektir.

Yeni karın düzleştirici besinler

On yıllardır zeytinyağı, fındık ve avokadoda bulunan tekli doymuş yağların faydalarını biliyoruz. Burada sıkça söz edeceğimiz tekli doymamış yağ asitlerini MUFA’lar olarak adlandırıyoruz. 2007’de İspanyol araştırmacılar, ‘Diabetes Care’ dergisinde MUFA bakımından zengin diyetlerin bel bölgesinde yer alan kiloları önlemeye faydalı olduğunu ortaya koyan bir araştırma yayınladılar.
Araştırmacılar, üç farklı diyetin (doymuş yağ açısından zengin, karbonhidrat açısından zengin ve MUFA açısından zengin) karın yağ dağılımı üzerine etkilerini, yani karın yağı üzerine etkilerini araştırdılar. Üç diyet de aynı kalori miktarına sahipti, fakat sadece MUFA diyeti karın yağının, daha özel olarak iç organ yağının birikmesini azaltmıştı.

Karın diyeti 

Düz karın diyeti iki kısımdan oluşur: Dört günlük şişkinlik giderici program ve dört haftalık yiyecek planı. Her şey toplam 32 günü kapsar, araştırmalara göre bu süre diyete dayalı bir hayat tarzı değişimi sağlamak için yeterlidir. Programı uyguladıktan, kilonuz ve ölçülerinizdeki arzulanan değişimi gördükten sonra size hayatınız boyunca karnınızı düz olarak koruyacak yöntemler vereceğiz. Her ne kadar biri diğerine bağımlı olsa da ilk olarak dört günlük şişkinlik giderici programla  başlayalım.

Dört günlük şişkinlik giderici program  

Sıvıları vücuttan atmaya yardımcı olan, su birikimini azaltan, gaz gibi şikayetlerden  kurtaracak ve karnı daha az şişkin gösterecek yiyecekle içeceklerin doktor tavsiyesiyle oluşturulmuş bir listesidir. Gereksiz su ağırlığının sadece birkaç kilosunu kaybetmek bile herhangi bir diyet planında başarı için gerekli olan güven artışını sağlar.

Dört haftalık yeme planı Şişkinlik giderici program tamamlandıktan sonraki sabah başlar. Her gün üçer adet 400 kalorilik öğün ve 400 kalorilik ara öğünden yararlanacaksınız. Her yemek ve ara öğün (çerez) belinizdeki yağları yok edecek olan MUFA’lardan (tekli doymamış yağ asidi) yeteri derecede ihtiva edecek. Bu kadar basit mi? Evet!

Günlük 1600 kalori üzerinden hareket edeceğiz çünkü sağlıklı yetişkin birinin ihtiyaç duyduğu miktar olacaktır. Program ilerledikçe motivasyonunuzu korumanız önemli. Bu konuda size yardım etmek için, 28 gün boyunca bir defter tutmanızda fayda var. Her gün yediklerinizi, haftalık eksilen kilo ve ölçülerinizi not ederseniz, meydana gelen değişiklikler duygusal yemek ihtiyacınızı kontrollü hale getirir. Gıdalarla duygusal bağınızı kabul etmek kilo vermenizde ve bunu korumanızda hayati öneme sahiptir.

Egzersiz programı

Yağ yakan yürüyüşler, metabolizma güçlendirici ve rutin karın programı, kas yapmanızı ve kalori harcamanızı maksimum hale getirmeyi sağlar.

Kişisel başarı öyküm
Öncesi                          Sonrası
Başlangıç ağırlığı             Şu anki ağırlık
Başlangıç bel ölçüsü       Şu anki bel ölçüsü
Başlangıç kalça ölçüsü   Şu anki kalça ölçüsü

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe