Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

İyi Yaşam İpuçları....

Zinde yaşama dair önemli bilgiler veren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, iyi yaşama dair ipuçları vermeye devam ediyor. İşte sağlık bilgileri... ...

Zinde yaşama dair önemli bilgiler veren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, iyi yaşama dair ipuçları vermeye devam ediyor. İşte sağlık bilgileri...

Portakalın kırmızısı
Portakal ve greyfurt suyunun pembe renkte olanı sarısından daha yararlıdır! Kırmızısı ise en iyisidir. Greyfurt ve portakalın iç renginin koyu kırmızı olması, bol bol ‘‘Likopen’’ içerdiğinin bir göstergesidir. Domateste de bol miktarda bulunan bu yararlı karotenoid, başta prostat kanseri olmak üzere pek çok kansere karşı koruyucudur. Likopen antioksidan aktivitesi de olan, cilt ve beden yaşlanmasını erteleyen son derece yararlı bir besindir.

Aspirin
Kan basıncı yüksekliği sorununuz varsa, damar tıkanma riskiniz mevcutsa, her gün düzenli olarak düşük dozda aspirin kullanmaya daha çok özen göstermelisiniz. Aspirini özellikle gece yatmadan evvel içmeyi tercih edin. Yeni çalışmalar böyle bir alışkanlığın hem daha iyi uyumanıza hem de daha güvenli bir kan basıncı kontrolüne destek sağlayacağını göstermektedir.

Bitkiler
Bitkisel kaynaklı besin destekleri içinde en sık kullanılanlardan birisi ‘‘Evening Primrose Oil’’dir (EPO). Son derece önemli bir Omega-6 yağ asidi olan Gama Linoleik Asid'in kaliteli ve zengin kaynağı olan bu bitkinin düzenli ve bilgili kullanımı özellikle kadın sağlığını koruma ve geliştirmede yararlıdır. EPO'nun kullanımı ve yararları ile ilgili şu bilgileri not alabilirsiniz:

- Premenstrual sendromda, menstruasyon döneminde ve fibrokistik meme hastalığında yararlıdır.
- Artritik eklem ağrılarını azaltır, eklemlerdeki kayganlığı arttırır.
- Şeker hastalığına bağlı sinir hasarının (diyabetik nöropati) oluşturduğu belirtileri (ayak ağrıları, yanma, karıncalanma, kramp ve uyuşuklukları) azaltır.
- Cildi korur, kuruluğu ve yaşlanmayı geciktirir. Egzema belirtilerini azaltır, rosacea ve akneye bağlı cilt sorunlarını geriletir. Saç ve tırnakları destekler.
- Alzheimer hastalığına bağlı bellek sorunlarını önlemede, geciktirmede yararlı olabilir.
- Yaşlanmaya karşı koruyucudur.
- Deneyimli bir uzmandan danışmanlık alarak 500 veya 1000 mg'lık yumuşak kapsüllerden günde 1-2 kez alabilirsiniz.

Omega-6
Bir Omega-3 fırtınası esiyor. EPA ve DHA kısa isimleriyle anılan yağ asitlerinin temsil ettiği bu popüler besinlerinin kalp ve damar sistemi için koruyucu yararları olduğunun anlaşılmasından bu yana kullanımı hızla artıyor. Gündeme yavaş yavaş giren Omega-6 yağ asitlerine ilişkin bilgilerse henüz tam olgunlaşmış değil. Yapılan birçok bilimsel çalışmada bu yağ asitlerinin de pek çok yararı belirtilmiştir. Tahıllar, yumurta, tavuk, birçok bitkisel yağ (ayçiçeği, mısır yağı, susam yağı, pamuk yağı) yeteri miktarda omega-6 yağ asidi ihtiva ederler. Bitkisel desteklerden Evening Primrose Oil (EPO) ve Borage Oil en sık kullanılan omega-6 kaynaklarıdır. Omega-6 yağ asitleri:

- Romatoid artrit ağrılarını azaltır.
- Sedef hastalığı (Psioriazis) ve Rosacea belirtilerini geriletir.
- Diyabete (şeker hastalığı) bağlı nöropatiyi önler.
- Bitkisel destek olarak omega-6 yağ asidi kaynağı olarak Borage oil ve Primrose Oil kullanılabilir. EPO, Borage Oil'den daha güvenilirdir. Broge Oil uzun süreli kullanılacaksa karaciğer fonksiyonlarının izlenmesi gerekir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe