Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kendinizi yemekten mahrum etmeyin

Kilo vermenizi sağlayan: ne kadar yemek yediğiniz değil, yemekle ilgili ne düşündüğünüzdür. Peki, düşünce şeklinizi değiştirerek kolayca k...

Kilo vermenizi sağlayan: ne kadar yemek yediğiniz değil, yemekle ilgili ne düşündüğünüzdür.

Peki, düşünce şeklinizi değiştirerek kolayca kilo vermeye başlayabileceğinizi söylesek? Başarılı olmak için sadece 4 gün bu konuya odaklanmanız yeterli!

Her Pazartesi başlanılan diyetler, daha hafta bitmeden sona eriyor. Kendi kendine kilo veremeyeceğini düşünenler ise sürekli diyetisyenlerin kapılarını aşındırıyorlar. Diyetisyenin dediklerini harfi harfine yerine getirenler bile bazen istedikleri kiloya kavuşamıyorlar. İş sadece yemek yeme şeklinin veya porsiyonlarının azalmasıyla da bitmiyor. Düzenli olarak spor yapmanız, günde birkaç kez tuvalete gitmenize sebep olacak kadar çok su içmeniz gerekiyor.
Dergilerde ve gazetelerde çıkan onca kilo verme tavsiyesi de işinize yaramıyorsa, düşünce yapınızı değiştirmenin zamanı gelmiş demektir: Sadece dört günde yemek hakkındaki düşüncelerinizi değiştirebilir ve sıkıntılarınızın üstesinden gelebilirsiniz.

Hepimiz, daha az yiyerek ve daha çok egzersiz yaparak kilo verebileceğimizi biliyoruz. Peki, kaçımız bunu harfi harfine uyguladığı halde başarılı olabiliyor?

Yazımızı okuyarak beyninizin mantıklı tarafının ve vücudunuzun aynı anda çalışmasına imkân veren yeni tekniklerle düşünce yapınızı değiştirip hayalinizdeki kiloya daha rahat bir şekilde kavuşabilirsiniz.

Kendinizi hiçbir şeyden mahrum etmeyin


Arkadaşlarınızla birlikte bir restorana gittiniz ve yemeklerinizi yedikten sonra herkes tatlı siparişi vermek istedi. Siz ise fazla kilolarınızı düşünerek bir dilim kekten uzak durmayı tercih ettiniz. Bu şekilde davranarak, hormonlarınızın pompalanmasına ve yemek yeme isteğinizin artıp vücudunuzda yağ depolanmasına sebep olursunuz.

Neden işe yarıyor? Yapılan bir araştırma, kalori alımı yüzde 50'ye düşürülen bir grup insanın altı ay içinde yemek konusunda takıntılı bir şekilde davranmaya başladığını ortaya çıkardı. Bu insanlar hem aşırı miktarda yemek tüketiyor hem de depresif hareketler sergiliyorlardı. Uzmanlar buradan yola çıkarak, inkar etme yönteminin kilo verme konusunda hiçbir yardımı olmadığını ortaya çıkardı.

4 gün içinde yapılabilecekler: Tehdit altında hissetmek ve yoksun kalma düşüncesi, normalden daha fazla yemek yemenize sebep olur. Bu durumdan kaçınmak için kendinizi sakinleştirmenin bir yolunu bulmanız gerekiyor.

Aç olmadığınız bir zaman dilimini seçerek yalnız olabileceğiniz bir yere gidin. 10 dakika boyunca derin derin nefes alın. Nefesinizi verirken, sakinleştirici bir etkiye sahip olan "Her şey yolunda" cümlesini yüksek sesle söyleyin. Bu egzersizi yaparken kendinizi stres altında hissederseniz, ağzınızda stres hormonlarının sebep olduğu acı bir tat oluşur. Bu egzersiz, diğer kilo verme stratejilerinin temelini oluşturur. İyice rahatlayana kadar bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Nasıl hep zayıf kalınır?


Yaşadığınız ortam; çok fazla yemek yemeniz ya da sağlıklı beslenmeniz konusunda önemli rol oynar. Herhangi bir stres anında çikolataya uzanmanıza sebep olan çevrenizden uzaklaşarak, sizi mutlu edecek bir ortam yaratmaya çalışın.

Neden işe yarıyor? Bağımlılık konusunda yapılan bir araştırma, kafeste tutulan farelerin morfin katılmış suya bağımlı hale geldiğini ortaya çıkardı. Kafesin dışında kalanlar ise bu sudan uzak durmayı tercih ettiler. Yani, kendinizi ne kadar özgür hissederseniz, kaygılarınızı gidermek için dış kaynaklara o kadar az başvurursunuz.

4 gün içinde yapılabilecekler: Kendinizi tuzağa düşmüş hissettiren insanlar, yerler ve durumların listesini çıkartın. Sonra bunların ortak noktasını bulmaya çalışın. En sonunda, sizi sakinleştiren şeylerin bir listesini çıkartın. Birinci listedekileri eleyin ve ikincidekileri hayatınıza daha çok dahil edin. Bu şekilde sizi hayal kırıklığına uğratan şeylerden uzak durarak sağlıklı bir birey haline gelebilirsiniz.

Tabakta yemek bırakmanın yolları


Çoğumuz, karnımız doysa bile, yemeğin çöpe gitmemesi için tabağımızdaki her şeyi bitirmeye çalışırız. Küçüklüğümüzden beri bırakamadığımız bu alışkanlık, kilo verme konusunda en büyük engellerden biridir.

Neden işe yarıyor? Çok değişik besinlerle kuşatıldığımız halde, psikolojiniz ormanda kaybolmuş ve yemek arıyormuşsunuz gibi davranmanıza sebep olur. Doğuyoruz, büyüyoruz, besleniyoruz ve yemek yemeyi bir fırsatçılık olarak görmeye başlıyoruz. Yani, yemek önümüze konulduğunda onu tamamen bitirmek isteyen bir anlayış oluşturuyoruz.

4 gün içinde yapılabilecekler: Bu egzersizi, en sevdiğiniz 'yasaklı' yiyecek için uygulamadan önce, daha az sevdiğiniz bir yemekle deneyin. Acıkana kadar bekleyin ve sonra tabağınızı yemekle doldurun. Her lokmada doygunluk hissinizi ölçün. Sıfır; aç, 10; tok anlamında gelsin. Çatal ve bıçağınızı bırakmadan önce, ölçünün 8 olduğundan emin olun. Bir panik atak hissi yaşamadan daha az sevdiğiniz bir yemeği tabakta bırakabiliyorsanız, aynı egzersizi en sevdiğiniz yemekle de deneyebilirsiniz. Bu yemek yeme stilini her gün tekrarlayabilirsiniz. Dört gün boyunca her yemeğin sonunda tabağınızda biraz yemek bırakarak bunu yapmaya devam edin. Bu konuda alışkanlık kazandığınızı göreceksiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe