Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Her kıyafet üstünüzde harika duracak

Güneş sıcak yüzünü göstermeye başladı. Kışlıkları dolaplarımızın üst raflarına kaldırırken, vücudumuzu sıcak günlere hazırlamanın da v...

Güneş sıcak yüzünü göstermeye başladı. Kışlıkları dolaplarımızın üst raflarına kaldırırken, vücudumuzu sıcak günlere hazırlamanın da vakti geldi çattı. İşte, güneşli günlerde her kıyafetinizin üstünüzde harika durmasını sağlayacak karın ve alt vücut egzersizleri.

Göbeğiniz korkulu rüyanız olmasın
Karın kaslarınızı güçlendirmek için birkaç basit hareketi her gün yapmanız yeter. Mekik çekmek de bunlardan biri. Sırtüstü uzanın ve dizlerinizi bükün. Önce başınızı, sonra omuzlarınızı yerden kaldırıp dizlerinizi kavrayın ve bir süre bu şekilde durun. Sonra yeniden yavaşça geriye uzanın. Aynı pozisyonda, dizlerinizi sırayla göğsünüze doğru çekme egzersizi de karın kaslarınızı güçlendirir. Uzandığınız yerden çapraz, yani bir sola, bir sağa doğrulmanız, çapraz karın kaslarınızı çalıştırır.

Ayakta durup karnınızı içeri çekin. Ayaklarınız düz, elleriniz yanınızda, duruşunuzu bozmadan önce sola, sonra sağa eğilin. Bu egzersiz, karın kasını ve alt sırt kaslarını çalıştırır. Aynı pozisyonda, üst vücudunuzu soldan sağa döndürmeniz de iç ve dış karın kaslarınızı güçlendirir.

Alt karın bölgenizi eritmek için, sırtüstü yatarken bacaklarınızı sırayla on beş, yirmi santim kaldırıp havada bir süre bekletin ve indirin. Bu pozisyonda, bacaklarınızı kaldırıp pedal çevirme hareketi de yapabilir, hem karın hem de bacaklarınızı çalıştırabilirsiniz.

Kalçalar: Sıkı ve baştan çıkarıcı
Sırtüstü uzanın ve bacaklarınızdan birini iyice büküp dizinizi kavrayın, sonra kendinize doğru çekin. Bu hareketi yaparken, diğer bacağınız düz olmalı. Aynı hareketi diğer bacağınızla da yapın.

Yan yatın ve üstte kalan bacağınızı açın, bir süre bu pozisyonda kalın, sonra diğer tarafınıza dönün ve aynı hareketi yapın.

Sırtüstü yatarken dizlerinizi bükün, ayaklarınızdan kuvvet alarak kalçanızı zeminden kaldırın ve bir süre bekleyin, sonra yavaşça indirin. Bu egzersiz, kalça kaslarında harikalar yaratır.

Dambılınız varsa, iki elinize birer dambıl alın ve ayakta, sırtınızı dik tutarak dizlerinizi bükün, çömelin ve tekrar ayağa kalkın. Baldırlarınız ve karın kaslarınız bu hareketle bol bol çalışacak.

Karın ve kalça hareketlerini günde iki set olmak üzere onar kez tekrarlayabilirsiniz; zorlanırsanız günde bir kez de yapabilirsiniz.

Uzun, güçlü ve sıkı bacaklar
Bir sandalye kapın. Sandalyeye arkanızı dönüp kollarınızı yere paralel olarak kaldırın. Yavaşça çömelip kalçanızı sandalyeye değdirin, sonra tekrar doğrulun.

Kalın bir kitap veya bir platformu yere yerleştirin. Sağ ayağınızla üzerine çıkıp sol dizinizi olabildiğince yukarıya çekin ve yavaşça indirin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da yapın.

Sandalyeye oturup kollarınızı yere paralel şekilde kaldırın ve sağ ayağınızı öne uzatın. Yavaşça ayağa kalkın ve tekrar oturun. Hareketi yaparken, sağ ayağınızı yere değdirmeyin. Ve diğer bacağınız için aynı hareketi tekrarlayın.

Yine sandalyeye oturup kollarınızı yere paralel olarak kaldırdıktan sonra, sağ ayağınızı sol dizinize koyun. Ayağa kalkıp yavaşça tekrar oturun ve diğer bacağa geçin. Bacaklarınızı ve baldırlarınızı çalıştıran bu hareketleri, toplam üç set olmak üzere sekiz kez tekrarlayın.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe