Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Diyet yapmamak ve kilo vermek...

Diyet yapmamak ve kilo vermek... Kulağa çok çekici geliyor, değil mi? O zaman bu önerileri hemen dikkat alın! Diyet sözü çoğunlukla sıkı...

Diyet yapmamak ve kilo vermek... Kulağa çok çekici geliyor, değil mi? O zaman bu önerileri hemen dikkat alın!

Diyet sözü çoğunlukla sıkıcı gelebilir, bu yüzden yaşam şekli değişikliği her zaman en doğru karardır. Kilo vermeye hazırsanız, ama belirli bir diyet programı takip etmek istemiyorsanız, size iyi bir haberim var! Birkaç ‘kolay’ değişiklikle daha az ve akıllı yiyerek zayıflayabilirsiniz.

KALORİLERİNİZİ İÇMEYİN

Özellikle yaz aylarında daha fazla meşrubat tüketilir. Bunu su, şekersiz çay, ayran, limonata veya maden suyu gibi bir içecek tüketerek doğru bir beslenme alışkanlığıyla değiştirebilirsiniz. Böylece gereksiz yere kalori almanın önüne geçebilirsiniz. 

HER ZAMAN KAHVALTI EDİN

Her sabah güne kahvaltı ederek başlamak için zaman ayırmanız, gün içinde size pahalıya patlayacak birçok hatayı yapmanızı önleyecektir. Bu çok önemli öğünü atlamak, öğleden sonra kontrol edilemez bir iştahın oluşmasına, kötü yiyecek seçimlerine, hatta gece yarısı atıştırmalarına neden olabilir.

Ayrıca, çok uzun süre bir şey yemeden durmak, metabolizmanın yavaşlamasının da en önemli nedenlerinden biridir.

GÜN BOYU ÇOK SU İÇİN

Günde en az sekiz bardak su içmenin faydalarını devamlı olarak duyuyorsunuzdur. Eğer bu size zor geliyorsa ve alışkın değilseniz, su tüketimini artırarak başlayabilirsiniz. Su içmek için susamayı beklemeyin. Gün boyu su içmeyi deneyin ve iştahınızın ne kadar kontrol edilebildiğini görün.

SEBZE VE MEYVELERİ OLABİLDİĞİNCE HER ÖĞÜNE KATIN

Sebze ve meyvelerin, besin değerleri yüksek olsa da, kalorileri düşüktür. Su ve lif içerikleri avantajdır. Ancak, tereyağında sote veya kızartılanlardan uzak durmaya çalışın. İyice yıkandıktan sonra kabuğuyla tüketilen elma, armut gibi meyveler, posa yönünden çok zengindir. Posanın sindirilmesi daha uzun sürdüğü için kendimizi daha uzun süre tok hissederiz.

BAŞLANGIÇ YEMEĞİ OLARAK BİR SALATA SEÇİN

Öğünden önce bir salata seçmek, yemekte aşırıya kaçmanızı engeller. Salatanıza istediğiniz kadar çok sebze doldurun, ama soslarınızı seçerken dikkatli olun. Zeytinyağı ve limon veya sirke daha az kalori alırsınız.

DAHA İYİ BİR AŞÇI OLUN

Yemek veya ara öğün yedikten sonra tok karna yemek pişirmek ya da pişirirken çiklet çiğneyerek ağzınızı meşgul etmek, yemeklerin sık sık tadına bakmanızı önler. Sağlıklı ürünleri ve pişirme yöntemlerini seçmek de, kilo vermeye yardımcı olan önemli faktörlerdir.

DONMUŞ SAĞLIKLI YİYECEKLERİ HAZIR BULUNDURUN

Donmuş sağlıklı yiyecekler, akşamları sağlıklı bir yemek hazırlayacak zaman bulamadığınızda iyi bir alternatiftir.

TAHILLARI TÜKETİN

Tam tahıllı ekmek ve krakerleri günlük tükettiklerinizin içine katmak, doğru seçimlerdir. Yulaf gibi tam tahıllar, rafine olmuş karbonhiratlardan daha uzun süre kendinizi tok hissetmenizi sağlar. Bir dilim tam buğday ekmeği ya da kahverengi pirinç ya da bulgur doğru seçimlerdir. Salatanın yanında yiyeceğiniz bir dilim buğday ekmeği, kendinizi tok hissetmenize yardım edecektir. Ara öğün olarak meyve tüketmenizin mümkün olmadığı durumlarda, çalışıyorsanız iş yerindeki çekmecenizde bulunduracağınız tahıllı krakerler size yardımcı olacaktır.

SİZİ UZUN SÜRE TATMİN OLMUŞ HİSSETTİREN YİYECEKLER SEÇİN

Hem protein hem de yağ, sade karbonhidratlardan daha uzun süre için kendinizi doymuş hissetmenize yardım etse de, protein doğal olarak yağdan daha az kaloriye sahiptir. 
*Yumurta, yağsız et, derisiz kümes hayvanları ve az yağlı sütlü mamuller, ideal protein kaynaklarıdır.
*Yoğurt, katı yumurta, dil peyniri veya hindi dilimleri gibi ara öğünler enerji verir ve açlığınızı bastırır.
*Tam tahıllar, aynı zamanda protein içerir.
*Et veya sütlü mamulleri yemiyorsanız, fasulye, mercimek ve kuruyemiş gibi diğer protein kaynaklarından da yararlanabilirsiniz.

YETERLİ MİKTARDA DİNLENİN

Yeteri kadar dinlenmenin, kilo verme başarınız üzerinde direkt etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Yeterli uyumamak, kendinizi dermansız hissetmenize ve bunun sonucu olarak kalorisi yüksek yiyecekler seçmenize yol açabilir. Yeterli uyumak ve dinlenmek, aynı zamanda sizin daha fazla egzersiz yapabilmeniz için gerekli olan enerjiye sahip olmanızı garantiler. Fazladan uyumaya fırsat bulamasanız da, her gün kendinize zaman ayırmaya, derin nefes alıp vermeye veya sizi sakinleştiren bir müzik dinlemeye çalışın.

Dilara Koçak

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe