Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Son haberler

latest

Kan grubuna göre diyet yapın ve zayıflayın!

Yaptığınız her diyet sonrası verdiğiniz kilolar fazlasıyla size geri mi dönüyor? O halde kan grubunuza göre bir beslenme planıyla fazla kilo...

Yaptığınız her diyet sonrası verdiğiniz kilolar fazlasıyla size geri mi dönüyor? O halde kan grubunuza göre bir beslenme planıyla fazla kilolara veda etmenin zamanı! 

Bugüne kadar karşınıza çıkan bütün diyet programlarına, bütün dost tavsiyelerine uyduğunuz halde fazla kiloları vücudunuzdan def edemediniz. Öyleyse etkin bir yöntem uygulamanın tam zamanı! 

Kan grubunuzu biliyor musunuz? Bu size doğal yolla ve etkili bir şekilde kilo vermede yardımcı olacak. 

Kan grubuna göre diyet yöntemi Doğal Tedavi Uzmanı Dr. Peter d'Adamo tarafından keşfedildi. Ünlülerin bu diyeti uygulamarıyla da popüler hale geldi. 

Kan grubunuza göre sağlıklı beslenmek, kilo vermek ve iyi bir görünüme kavuşmak için bilmeniz gerekenler ayrıntılarda…

0 GRUBU
0 grubu kana sahip olanların metabolizmaları oldukça yavaş çalışır. Bu nedenle önünüze gelen her yiyeceği yemeden önce bir daha düşünün. Bir başka deyişle, yanınızdaki arkadaşınız cipsleri ve çikolataları gramını hesap etmeden yiyebilir belki, ama ne yazık ki aynı şey sizin için geçerli değil. 

Kırmızı et sizin için iyi bir besin, çünkü Omega3 açısından zengin. Tabii sebze yemeyi asla ihmal etmemelisiniz. Her öğününüzde mutlaka sebze bulundurun. 

Doğal tatlı olarak meyveleri seviyor olabilirsiniz ama meyvenin dozunu kaçırmamanız gerektiğini bilin. Çünkü, vücudunuz şekeri depolamaya yatkın. Aynı şey, süt ve süt ürünleri için de geçerli. Kilo vermek ya da ulaştığınız kiloda kalmak istiyorsanız bu besinlerden aldığınız miktara çok dikkat edin. 

Önerimiz:
Metabolizmanız yiyecekleri oldukça yavaş öğütüyor. Bu nedenle diyetinizi sporla kombine etmeniz gerekiyor. Unutmayın, yürüyüş ve yüzme en etkili egzersiz biçimleri. 

A GRUBU
A grubu kana sahip olanlar, strese en yatkın grubu oluşturuyor. Stres, yeme alışkanlıkları ve tabii kilo üzerinde oldukça etkili bir unsur. Çünkü stres, ağız tadınızı bozmanın yanı sıra yediğiniz besinleri doğru sindirmenize de engel olur. 

Hayvansal ürünleri tüketmede biraz kesintiye gitmelisiniz. Ancak, katı bir sebze diyetine girmeniz gerektiğinden de bahsetmiyoruz. Ne de olsa proteine de ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan proteini somon gibi yağlı balıklar, baklagiller, soya, kabuklu yemişler, kahvaltı gevreği ile meyve ve sebzelerden edinin. 

Önerimiz: 
Yeni beslenme programınızı rahatlama teknikleriyle kombine etmek daha fazla kilo vermenize yardımcı olur. Yoga ve meditasyon bunun için iyi bir yöntem. 

B GRUBU
Bu kan grubunda da tıpkı A grubundaki gibi, stres, kilo almayı ya da vermeyi etkiler. Ama yine de şanslısınız. Çünkü kan grubunuzun pozitif tarafları hiç azımsanmayacak kadar çok. Diğer kan gruplarına göre laktoz toleransı en yüksek olan kan grubu, B. Bu nedenle günlük süt ve süt ürünleri tüketiminiz konusunda endişe etmenize gerek yok. Tabii ölçüyü fazla kaçırmamakta fayda var. 

Metabolizmanız yiyecekleri oldukça kolay sindirme özelliği taşıyor. Et, balık, süt ve süt ürünleri, baklagiller, kabuklu yemişler, kahvaltı gevreği ve sebzelerin sindiriminde zorluk çekmiyorsunuz. Ancak, yediğiniz tavuk miktarına dikkat etmelisiniz. Zira metabolizmanızın tavuğu hazmetme konusunda çok da iyi olduğunu söyleyemeyiz. 

Önerimiz:
Her öğününüzde iyi protein kaynaklarını tükettiğinizden, bol miktarda sebze ve küçük porsiyon karbonhidrat yediğinizden emin olun. 

AB GRUBU
AB grubu kana sahip olanların şanslı olduklarını söylemeliyiz. Çünkü sizler hem A hem de B grubundakilerin yararlı taraflarına sahipsiniz. Vücudunuzun sesine kulak verdiğiniz sürece istediğiniz her şeyden yeme hakkına sahipsiniz. Ancak unutmayın, her iki grubun da diyet kısıtlamalarıyla baş etmek zorundasınız. 

Bakliyatlar, soya ve balık gibi kolay sindirilebilir proteinlerden bol miktarda tüketebilirsiniz. Ancak, yağlı et tüketiminize bir kısıtlama getirmelisiniz. Süt ve süt ürünleri tüketiminizi azaltmalı ya da mayalı olanlarını tercih etmelisiniz. Ve tabii yeterli miktarda sebze tükettiğinizden de emin olmalısınız. 

Önerimiz:
Kilo kontrolü için, aldığınız kalori miktarını azaltmalı, daha küçük porsiyonlu öğünleri tercih etmelisiniz. Ancak, öğün saatlerinizin her gün aynı zamanlara denk düşmesine de özen göstermelisiniz. Az ama sık yemek, her zaman iyidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Sosyal Sorumluluk Projesi
Net Gazete Haber | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Bumerang - Yazarkafe